RADULOVIĆ: Vučić i Dačić sprečavaju reforme!
Foto: Fonet, Marina Lopičić

Ministar napao vrh Vlade

RADULOVIĆ: Vučić i Dačić sprečavaju reforme!

Društvo -
Ministar privrede optužio premijera i vicepremijera da opstruišu njegov rad jer su zaustavili izmene Zakona o radu

BEOGRAD - Žestoko.

Saša Radulović, ministar privrede, oštro je napao premijera Ivicu Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića, optužujući ih da koče reforme jer su u ponedeljak zaustavili izmene Zakona o radu. Podsetimo, kolegijum Socijalno-ekonomskog saveta (SES), na kojem su bili Dačić, Vučić i predstavnici sindikata i poslodavaca, u ponedeljak je odlučio da se formira radna grupa koja će napraviti nove izmene Zakona o radu.Na pitanje novinara da li odluka znači da su mu Dačič i Vučić okrenuli leđa, odgovorio je da nisu okrenuli leđa njemu već reformama.Okrenuli mu leđa- Pitanje je da li to znači da dve stožerne političke snage u Vladi ne žele reforme. Ta odluka nije bila odluka Vlade, već dva najvažnija čoveka u njoj - istakao je on i dodao:- Odluka od ponedeljka mogla bi se protumačiti kao da nemam njihovu podršku, ali sačekajmo i videćemo.Radulović smatra da ako zakoni koji su važni za privredu, ne budu odmah otkočeni, to znači da nema reformi i da se ide na izbore.- I dalje duboko verujem da su reforme zbog kojih sam ušao u Vladu svima prioritet i da ćemo prevazići privremeni zastoj. Bez reformi zaista nema svrhe da ostanem u Vladi - poručio je ministar.Posle sastanka kolegijuma SES u ponedeljak, Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će novi nacrt zakona o radu biti završen za mesec, dva ili tri kroz dijalog s poslodavcima i sindikatima. On je još rekao da je na njegov predlog napravljena zajednička radna grupa.Rešenje kroz dijalog - Ljudi su tražili dijalog, mi smo prihvatili dijalog, što ne znači da ćemo sve strane gledati na isti način, i ne mislim da će biti lako da se dođe do kompromisa - rekao je Vučić i naglasio je da želi da se postigne sporazum o novom zakonu o radu, koji bi bio dobar za poslodavce, a stimulativan za radnike.

Ne odustajuDANAS ŠTRAJK UPOZORENJASavez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ održaće danas protest obustavom rada do 11 do 12 sati kao upozorenje da se radno zakonodavstvo ne može menjati bez učešća sindikata. Štrajk će biti organizovan na radnim mestima, a pridružiće mu se članovi Nezavisnog sindikata policije, a Sindikat radnika u prosveti pozvao je da se danas ne održi nijedan školski čas.

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista, pored obilja zanimljivih tekstova, možete pročitti i sledeće: Vučić: Dačiću, ja sam svoje smenio, sad smeni ti svoje!AVANTURISTA: Čeda grize bambus, bilduje i roni!ON JE KRIV: Srpski radnici su narkomani i pijandure!DANAS DODATAK KURIR TECH: Vodič za kupovinu tehnike i računara na osam strana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track