TRAGEDIJA: Telo pokojnog supruga čekala sam mesec dana iz Sočija!

Očaj: Muž Natalije Ćertić umro u Rusiji

TRAGEDIJA: Telo pokojnog supruga čekala sam mesec dana iz Sočija!

Društvo -
Raško Tankosić prisiljavao zaposlene da Ivana Ćertića iz Smederevske Palanke, koji je umro na gradilištu na kom je radio ilegalno, presvuku kako policija ne bi videla da je u radnom odelu

BEOGRAD - Neljudsko ponašanje!- Muž mi je 24. novembra otišao za Soči da zaradi nešto para, a onda je 27. novembra iznenada preminuo. Dva radnika s kojima je otišao javila su mi da je umro. Niko drugi nije hteo da me obavesti. Samo su mi rekli da je doživeo infarkt i spustili slušalicu.

Ovo je za Kurir ispričala Natalija Ćertić iz sela Kusadak pored Smederevske Palanke, čiji je muž Ivan Ćertić (42) preminuo na gradilištu u Sočiju. Kako kaže, Ivan je tamo otišao preko Danijele Stojković, njihove komšinice, koja je u Rusiju poslala još trojicu radnika. Sve njih u Sočiju sačekao je Raško Tankosić, o čijim prevarama s radnicima smo već pisali.Prevara- Ne znam koliko im je para uzela za to, ali znam da su svi odavde otišli preko nje, jer je i njen sestrić dugo radio u Rusiji. Najgore od svega je to što sam telo pokojnog supruga čekala punih 28 dana. Raško Tankosić, koga sam svaki dan zvala, govorio mi je „sutra ćemo poslati“ i prekidao vezu. Takođe sam čula da on nije želeo da mi javi da mi je muž umro. Ne zna taj Raško kako mi je bilo kad su me sin i ćerka pitali šta im je s tatom - priča Natalija.Tankosić ih uništioStefan Županjac (23) iz Aranđelovca bio je u grupi s pokojnim Ivanom. On kaže da niko nije hteo da dođe po telo na gradilište.- Pokojnika su odatle sklonili posle 24 sata, a pre toga Raško me je terao da ga presvučem kako policija ne bi videla da je u radnoj uniformi. Sačekao sam dvojicu kolega, pa smo ga presvukli, a onda je došla policija. Mene su ispitivali kako je Ćertić umro, a Raško je sve pogrešno prevodio. Strahovao je da se ne sazna da smo mi njegovi radnici i da smo tu bez radne dozvole. Zato je rekao kako je moj kolega umro za kafanskim stolom! - priča Županjac i dodaje da je i on došao preko Danijele iz sela Kusadak, kojoj je, kako kaže, dao 50 evra.- Rekla mi je da će mi vratiti taj novac, međutim, kad sam se vratio, ona se nije javljala na telefon - kaže Županjac.Komentar o pokojnom radniku od Raška Tankosića nismo uspeli da dobijemo.

Županjac: Raško je Policiji rekao da je ivan umro za kafanskim stolom
Županjac: Raško je Policiji rekao da je ivan umro za kafanskim stolom

ŠirokoRAŠKO SE BAŠKARIO U HOTELUDok su srpski radnici u Sočiju boravili u jezivim uslovima, za to vreme Raško Tankosić baškario se u hotelu „Korona“ pored Sočija.- Nekoliko puta, kad nam ne bi dali večeru, odlazio sam u taj hotel da tražim Raška. Sve je bilo prelepo, čisto i bogato, dok smo se mi mučili u nekoliko kvadrata - kaže Stefan Županjac.Raško nam je potvrdio da je sve vreme boravio u hotelu „Korona“.- Da, bio sam u hotelu, šta je tu sporno - kazao je Tankosić.

Danijela StojkovićNE UZNEMIRAVAJTE ME!Kad smo pozvali Danijelu Stojković za komentar, ona je bila veoma iznervirana, čak je i pretila da će tužiti novinare jer je uznemiravamo.- Nije tačno da sam te ljude slala u Soči. Nemojte me zvati, neću da pričam o svom privatnom životu, tužiću vas - rekla je Danijela, a kad smo je pitali da li je uzimala novac od radnika, spustila je slušalicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track