Antić: 37 vozila još zavejano kod Bačke Topole!

Ministar saobraćaja u Vladi Srbije

Antić: 37 vozila još zavejano kod Bačke Topole!

Društvo -
On je još jednom apelovao na građane da poštuju potpunu zabranu saobraćaja na najugroženijim područjima

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je danas da će u narednih sat vremena početi kompletno oslobađanje zavejanih putnika kod Bačke Topole.

"U narednih sat vremena počeće kompletno oslobađanje zavejanih kod Bačke Topole. Njih 1.500 je raspoređeno juče u pet centara gde im je pružena pomoć, dok je 37 vozila još zavejano", kazao je Antić novinarima prilikom obilaska Operativnog centra Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

On je još jednom apelovao na građane da poštuju potpunu zabranu saobraćaja na najugroženijim područjima.

"Građani ne treba da idu ni na jedan put koji smo zabranili, a Uprava saobraćajne policije takve puteve mora da sprečava", rekao je Antić. On je kazao da je potpuna zabrana saobraćaja još uvek na snazi na putu Beograd - Zrenjanin.

"Bez obzira na najavljeno poboljšanje vremenskih prilika zabrana saobraćja na najugroženijim putevima će ostati na snazi, a građani ne treba da gledaju u nebo već moraju da slušaju obaveštenja iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) pre nego se odluče da krenu na put", rekao je Antić.

Predstavnica centra za vanredne situacije Sanja Vuksanović-Žugić kazala je da je 76 ljudi iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije trenutno na terenu.

"Svi koji su bili životno ugroženi su na veme evakuisani", rekla je Žugić.

Ona je dodala, da su najugroženiji putni pravci u Srednjobanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničeavskom upravnom okrugu, a da je vanredna situacija i dalje na snazi u Zrenjaninu, Pančevu i Kanjiži. Žugić je kazala da je saobraćaj obustavljen na autoputu E75 u oba pravca od Subotice do Novog Sada.

"Tokom večeri i noći kod Feketića i Bačke Topole iz kolone od oko 200 vozila evakuisano je i zbrinuto oko 800 građana zajedničkim naporima vatrogasaca, Žandarmerije i Vojske Srbije", kazala je Žugić.

Ona je dodala da su helikopterima MUP-a i Vojske Srbije evakuisane 172 osobe, a da je trenutno još 50 zavejanih vozila na ovom putnom pravcu i da je u toku intervencija izvlačenja preostalih vozila. Prema njenim rečima, na autoputu kod OMV pumpe u blizini Bačke Topole u pratnji žandarmerije i grejdera (vozila za razastiranje snega) ka Novom Sadu je u dve grupe propušteno 15 automobila kao i pet kombija i jedan autobus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track