KADETKINJE, DOBRO DOŠLE:  U Vojnoj gimnaziji prvi put i devojke!

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis mladića i devojaka

KADETKINJE, DOBRO DOŠLE: U Vojnoj gimnaziji prvi put i devojke!

Društvo -
Za za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije kao i celokupna nastavna literatura

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis mladića i devojaka u vojne škole za novu školsku godinu a, prvi put, u Vojnu gimnaziju primaće se i učenice.

"Konkursi za upis u Vojnu gimnaziju, Vojnu kademiju i Medicinski fakultet Vojnomecinske akademije otvoreni su do 31. marta", rekao je portparol Ministarstav odbrane major Jovan Krivokapić.

On je rekao da će u Vojnu gimnaziju biti primljeno 90 učenika i učenica, u Vojnu akademiju njih 50 a na školovanje na Medicinskom fakultetu VMA 25 kadeta i kadetkinja.

Krivokapić je rekao i da je "od ove godine novina da u Vojnu gimnaziju primamo i devojke tako da su sada sve naše vojno obrazovne institucije otvorene za kandidate oba pola".

"Time definitivno pokazujemo da su, ne samo u vojnim školama već i u svim jedinicama Vojske Srbije i ustanovama Ministarstva odbrane dobrodošli svi koji ispunjavaju uslove i koji su sposobni da obavljaju častan i odgovoran poziv služenja svojoj državi", rekao je on.

Prema njegovim rečima, za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije kao i celokupna nastavna literatura.

On je najaviuo i da će Vojna gimnazija i Vojna akademija, tokom trajanja konkursa svake subote organizvoati akciju "Otvorena vrata" tokom koje će zaintesovani moći da vide kapacite tih obrazovnih ustanova i razgovaraju sa nadležima .

Krivikapić je podsetio i da se oni koji završe školovanje na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakutletu VMA primaju u profesionalnu vojnu službu i dobijaju čin potporučnika.

Prethodnih godina vladalo je veliko intersovanje mladih za prijem u vojne škole "tako da je na prošlogoidšnjem konkursu na jednom slobodno mestu u vojno obrazovnim institucijama konkursiala oko osam zainteresovanih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track