Mihajlovićeva: Vlada da odredi do kada će reformisati Srbijagas i EPS
Foto: Tanjug

Konsolidacija

Mihajlovićeva: Vlada da odredi do kada će reformisati Srbijagas i EPS

Društvo -
Po našem mišljenju je to sasvim sigurno do kraja 2014. godine i tada moramo da pričamo sasvim drugačije o Srbijagasu, rekla je ministarka

KRAGUJEVAC - Ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović najavila je da će nova Vlada da odredi do kada mora doći do reformisanja i promena u javnim preduzećima, među kojima su i Srbijagas i Elektroprivreda Srbije (EPS).

Zorana Mihajlović je rekla da je EPS krenuo u promene "ali ne tako brzo kako smo mi mislili da treba".

"Srbijagas nije krenuo uopšte. Podsetiću da je knjigovodstveni kapital Srbijagasa jednak nuli. Mi, kao država, hoćemo da sačuvamo to preduzeće u tom smislu da bude efikasnije i da državi obezbedi prihode i profite", rekla je ona.

Ministarka je dodala da će naredna Vlada da jasno odredi do kada mora da dođe do finansijske i organizacione konsolidacije.

"Po našem mišljenju je to sasvim sigurno do kraja 2014. godine i tada moramo da pričamo sasvim drugačije o Srbijagasu", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenoj oceni, sada se događa apsurd da država daje garancije za Srbijagas a da se sa druge strane "ništa ne dešava".

"To je dovosmerna ulica", kazala je Mihajlovićeva i zaključila da i jedni i drugi moraju da rade. Ministarka u zgradi Gradske uprave u Kragujevcu od jutros prima i razgovara sa građanima koji su nezadovoljni računima za struju i grejanje. Ona je istakla da je svaki drugi građanin sa kojim je razgovarala nezadovoljan računima za isporučenu toplotnu energiju u Kragujevcu koje izdaje preduzeće Energetika u restrukturiranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track