Vučić i Udovičić dodelili stipendije najboljim studentima
Foto: Tanjug

Svečanost u Palati Srbija

Vučić i Udovičić dodelili stipendije najboljim studentima

Društvo -
Zamolio bih vas da budete istrajni u svojoj želji da budete najbolji, da se toga ne stidite, da postavite zadatke koje nećete lako ostvariti, ali za koje ćete se boriti zato što prosečnost nije vrlina kojom treba da se dičite, poručio je vicepremijer studentima

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučić obećao je danas da će se država "žestoko i snažno" boriti za ekonomski napredak, kao što se bori protiv korupcije i kriminala. On je najboljim studentima iz Srbije, kojima su danas uručene stipendije, kazao da je njihova uloga u privrednom oporavku zemlje najznačajnija.

"Menjaćemo stvari i u obrazovnom sistemu, pokušaćemo da ga orijentišemo ka tržišnim principima, da ljudi koji završe fakultete znaju na koji način mogu da nastave da rade i da unapređuju život u društvu", rekao je Vučić.

"Zamolio bih vas da budete istrajni u svojoj želji da budete najbolji, da se toga ne stidite, da postavite zadatke koje nećete lako ostvariti, ali za koje ćete se boriti zato što prosečnost nije vrlina kojom treba da se dičite", rekao je potpredsednik vlade.

U Palati Srbije danas su uručene stipendije najboljim akademcima, sa prosekom ocena 10,00, a u 2014. godini preko Fonda za mlade talente 30.000 mesečno dobijaće 1.200 studenata Srbije. Organizovan je i razgovor i upoznavanje sa predstavnicima kompanija Lukoil, Hemofarm, Sosijete ženeral, Metalac, Zlatiborac i drugim. Vučić je kazao da društvo ne može da bude ostavljeno onima koji misle da kriminalom i korupcijom ostvare bogatstvo za sebe, već onima koji najviše znaju i koji su najvredniji. "Važno je da vi budete nosilac privredne i političke aktivnosti u našoj zemlji, da vučete zemlju napred", rekao je Vučić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je dodao da reforme koje je započela Vlada Srbije moraju da budu energičnije i da budućnost u Srbiji bude kvalitetnija.

"Današnjim skupom želimo da spojimo naše dve najkvalitenije stvari, privrednike i blago, dijamant Srbije, ljude koji će da kreiraju budućnost,koji će da budu glavni u mnogim stvarima", rekao je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track