GINEKOLOZI OPTUŽUJU: Novinari im krivi zbog pogrešne dijagnoze

Napad je najbolja odbrana

GINEKOLOZI OPTUŽUJU: Novinari im krivi zbog pogrešne dijagnoze

Društvo -
Lekari tvrde da su preduzeli sve neophodne mere da bi pomogli trudnici Lidiji Hazirović, koja je prekjuče optužila dvoje ginekologa za smrt svoje bebe i za ugrožavanje sopstvenog života

NOVI PAZAR - Napad je najbolja odbrana!

Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju novopazarske Opšte bolnice, kao i nekoliko drugih lekara, optužili su medije za neprofesionalnost i vođenje prljave kampanje zbog izveštavanja o krivičnoj prijavi protiv dvoje doktora. Lekari tvrde da su preduzeli sve neophodne mere da bi pomogli trudnici Lidiji Hazirović, koja je prekjuče optužila dvoje ginekologa za smrt svoje bebe i za ugrožavanje sopstvenog života.Bez pitanjaIako su lekari sazvali konferenciju za novinare, nisu dopustili izveštačima da im postave pitanja, uz obrazloženje da je u toku postupak.Direktor Opšte bolnice Mirsad Đerlek rekao je novinarima da je protiv lekara koji su primili Lidiju Hazirović još pre dva meseca pokrenuo disciplinski postupak. On je, pored unutrašnje, zatražio i spoljnu ekspertizu slučaja i najavio preduzimanje mera zavisno od toga.- Dolazila je zdravstvena inspekcija, danas će biti vanredna unutrašnja kontrola, a ja ću zahtevati da dođu tri eminentna stručnjaka - ginekologa koji će napraviti ekspertizu i dati konačnu reč - izjavio je Đerlek.Na pitanje novinara o tužbi Hazirovića, Đerlek je odgovorio da pravosudni organi treba da utvrde tačnost njihovih navoda.Krivične prijaveSupružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara podneli su krivične prijave protiv dvoje lekara Opšte bolnice.Lidija Hazirović je u utorak rekla novinarima da lekari u Novom Pazaru 8. decembra prošle godine 12 sati nisu mogli da utvrde uzrok bola zbog kojeg im se obratila, tvrdili su da je razmažena, da nije ništa strašno, da ima urinarnu infekciju i bolove u bubrezima, ali ispostavilo se da joj je pukla materica. Posle sati provedenih u Službi hitne pomoći u Novom Pazaru i na Ginekološkom odeljenju, odvezena je u Zdravstveni centar u Kragujevcu i operisana. Hazirovići tvrde da je osoblje Ginekološkog odeljenja „lažiralo“ deo medicinske dokumentacije i falsifikovalo Lidijin potpis.(Z. Š.)

Na nivouPOZIRALI U OPERACIONOJ SALIPorodica Hazirović dostavila je novinarima sliku sa Ginekološkog odeljenja bolnice na kojoj lekari poziraju, neki od njih i bez maski, dok operišu pacijentkinju. Direktor bolnice Mirsad Đerlek, kome su novinari juče pokazali fotografiju, rekao je da nema komentar, da je zgranut i da osuđuje takvo ponašanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track