POTVRDA: Đilas priznao da je radio za Beka i Miškovića!
Foto: Zorana Jevtić

Lider DS izlazio u susret tajkunima

POTVRDA: Đilas priznao da je radio za Beka i Miškovića!

Društvo -
Bez blama: Đilas potvrdio da je Memorandum o razumevanju s „Lukom Beograd“ potpisao istog dana kada ga je i dobio, u martu 2009. godine

BEOGRAD - Progovorio o memorandumu.

Dragan Đilas, lider Demokratske stranke, priznao je sinoć, gostujući na TV Nova, da je po hitnom postupku u martu 2009. potpisao Memorandum o razumevanju s „Lukom Beograd“ i tako je potvrdio pisanje Kurira i ponovo podgrejao sumnje da je, dok je bio gradonačelnik, na štetu Grada sarađivao s tajkunima Miroslavom Miškovićem i Milanom Bekom, koji su vlasnici „Luke“.Na pitanje zašto je Memorandum o razumevanju s „Lukom Beograd“ potpisao u jednom danu, lider demokrata je odgovorio da je to bio deo dogovora sa osobama (Miškovićem i Bekom, prim. aut.) sa kojima je Grad Beograd bio u sudskom procesu.- Grad Beograd i ja kao gradonačelnik pokrenuli smo sudski proces zato što su oni tvrdili da je to njihovo zemljište, a mi smo rekli da mislimo da je naše. I onda smo rekli dobro, dajte da vidimo da li možemo nešto da se dogovorimo. Vi obavljate lučku delatnost najnormalnije, a mi vas ne ometamo. Da li možemo da dođemo do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane? I taj memorandum je samo omogućio da mi o tome razgovaramo - ispričao je Đilas, koji je govorio je i o neuobičajenoj brzini potpisivanja memoranduma, čime je prekršena procedura koja obično traje od dva-tri do čak 15 dana, o čemu je Kurir pisao.- To nije jedan dan. Vi papir pripremate, pa onda taj papir, kad se obe strane dogovore, pošaljete. Pa koliko se potpisuje, 15 dana?! Oni jedan potpis, mi jedan potpis. Ali poenta je da smo 2009. rekli da ako možemo da se dogovorimo, dogovorićemo se i to tamo piše. Posle pet godina, da li smo se dogovorili? Da li smo i dalje u sudskom postupku? Da li se i dalje borimo za parče zemljišta na koje „Luka Beograd“ kaže da ima pravo? Pa borimo se! - ispričao je Đilas.

Kuzmanović za KurirJA TO NE BIH POTPISAOBivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, član DS, na pitanje da li bi on memorandum između „Luke“ i Grada potpisao na dan kad je taj ugovor i dobio, rekao je za Kurir da bi svaki sporazum koji ima neki obligacioni odnos išao prvo u pravobranilaštvo.

ServilanODMAH UDOVOLJIO TAJKUNIMAKurir je pre nekoliko dana obelodanio delove spornog memoranduma na kojima se jasno vidi ažurnost prilikom potpisivanja. „Luka“ je potpisala memorandum 18. marta 2009, a dan kasnije Đilas je primio dokument. Istog dana kad mu je memorandum uručen, Đilas je potpisao iako je znao da je pre toga morao da traži saglasnost Skupštine grada , rekao je izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track