Proleće počinje 20. marta, sutra 23 stepena
Foto: Beta

Preduhitrilo kalendar

Proleće počinje 20. marta, sutra 23 stepena

Društvo -
Letnje računanje vremena počeće u noći između 29. i 30. marta, kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred

BEOGRAD - Na severnoj Zemljinoj polulopti proleće će početi u četvrtak, 20. marta. Proleće će trajati do 21. juna. Letnje računanje vremena počeće u noći između 29. i 30. marta, kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred.

U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983. godine. Od 1995. godine satovi su pomerani u poslednjoj sedmici septembra na osnovu odluka koje je donosila Vlada, a pre osam godina donet je novi zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.

U utorak sunčano i toplo, do 23 stepena

U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom od 23 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Duvaće slab, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od dva do osam, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena.

U Beogradu će sutra biti sunčano i toplo sa temperaturom od osam do 23 stepena. Duvaće slab zapadni i jugozapadni vetar. U Srbiji će u sredu biti svežije, uz prolazno naoblačenje sa pojačanim severozapadnim vetrom i kratkotrajnom kišom. Do kraja nedelje biće pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti.

U Beogradu se u narednih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike. Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 18. mart 2014. godine Biometeorološke prilike će imati povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost i poremećaj sna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track