UZNEMIRUJUĆI FOTO: Ovo je Mićko, monstrumi su mu odsekli tri šapice!
Foto: Dragan Kadić

Nepoznati manijak osakatio nedužnu životinju

UZNEMIRUJUĆI FOTO: Ovo je Mićko, monstrumi su mu odsekli tri šapice!

Društvo -
Maleni pas pronađen u Moštaničkoj šumi kraj Beograda. Jedva je preživeo, a sada se oporavlja u Sremčici, u domu brižne penzionerke
1 / 3 Foto: Dragan Kadić

BEOGRAD - Pas sa jednom nogom traži ljubav i dom.Maleni braon-crni pas nađen je pre deset dana u Moštaničkoj šumi kraj Beograda, kako sa tri isečene šapice bespomoćno ječi, nesposoban da se pomeri na jednoj nozi. I dalje se ne zna ko je jadnog psa osakatio u šumi, a slučajno su ga našle dve devojke koje vole životinje. One su mu dale ime Mićko i uspele da mu obezbede privremeni smeštaj kod penzionerke iz Sremčice S. A. Ipak, povređenom psu je neophodan pravi dom.Napušten- Mićka smo našle u šumi. Bio je potpuno nepokretan, ostavljen da umre. Toliko smo se sažalile da smo ga odmah ponele i pružile mu svu pomoć. Odnele smo ga u Sremčicu na čuvanje kod divne penzionerke koja u svojoj kući već čuva dosta napuštenih pasa. Pošto je Mićku potreban poseban tretman i velika pažnja i ljubav, molimo da se javi neko ko je u prilici da ga čuva. Čak smo angažovale čoveka koji će za ovog jadnog psa pokušati da napravi proteze, kako bi mogao da ustane i sam se kreće - pričaju devojke koje su ga pronašle.

Bio kost i kožaIspostavilo se da je nesrećni pas imao vlasnika, da je čipovan, i da je na kraju odbačen. Ipak, zahvaljujući ljubavi i velikoj požrtvovanosti penzionerke S. A. iz Sremčice, Mićko je dobio hranu, ljubav i privremeni krov nad glavom.- Pogledajte ga. Jadničak. Donet mi je kao kost i koža. Mogla sam rebra da mu prebrojim, bio je sav osušen. Hranila sam ga i pružila mu prvu pomoć. Sada je malo bolje, ali i dalje nema šape. Ne može da hoda, vuče se kao glista, puzi... Prava je tuga gledati ga. Ja bih volela da se javi neko da ga udomi i zavoli. Ali, molim vas, samo neko ko iskreno voli životinje, jer ovom jadnom psu treba mnogo ljubavi - priča S. A. milujući preplašenu životinju. Zahvaljajući njenom strpljenju i pažnji, Mićko se smirio i prestao je da se trese kao prvog dana.

Penzija ode na hranuSVAKOG DANA PO 25 HLEBOVA ZA PSEBrižna penzionerka S. A. kod svoje kuće u Sremčici čuva čak 70 pasa. Ona je u svom domu napravila jedan pravi mali azil, ali kako kaže, iako joj je neophodna, pomoć ne stiže ni od koga.- Sve plaćam sama od svoje penzije. Mnogo mi novca treba za hranu. Svakog dana im kupujem po 25 hlebova, plus drugu hranu. Volela bih da se javi neko od proizvođača hrane za pse, da mi pomogne nekom donacijom za ljubimce. Bila bih srećna kad biste mi pomogli da udomim Mićka, on je divan pas i zaslužuje porodicu koja će ga voleti i biti požrtvovana za njega - priča za Kurir S. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track