10. GODIŠNJICA: Mrkić na pomenu poginulim bugarskim đacima
Foto: Rojter

Ne ponovilo se

10. GODIŠNJICA: Mrkić na pomenu poginulim bugarskim đacima

Društvo -
Autobus sa 48 đaka i nastavnika iz bugarskog grada Svištova, koji su se vraćali sa ekskurzije u Dubrovniku, sleteo je 5. aprila 2004. godine u reku Lim kod Gostuna, na putu Prijepolje-Bijelo Polje

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije, Crne Gore i Bugarske, Ivan Mrkić, Igor Lukšić i Kristijan Vigenin, prisustvovaće u nedelju u Bijelom Polju obeležavanju 10. godišnjice pogibije 12 bugarskih đaka u saobraćajnoj nesreći.

Autobus sa 48 đaka i nastavnika iz bugarskog grada Svištova, koji su se vraćali sa ekskurzije u Dubrovniku, sleteo je 5. aprila 2004. godine u reku Lim kod Gostuna, na putu Prijepolje-Bijelo Polje.

Ceremonija polaganja venaca, na inicijativu Vigenina, biće izvedena kod Spomenika "12 ruža" u Bijelom Polju, a zatim je predviđeno polaganje venaca na komemorativnom skupu u Gostunu, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tom prilikom, obeležiće se i sećanje na železničku nesreću koja se dogodila 26. januara 2006. godine kod mesta Bioče, u blizini Podgorice, u kojoj je stradalo 43 ljudi.

Šefovi diplomatija Srbije, Crne Gore i Bugarske imaće odvojene razgovore sa predsednicima opština Bijelo Polje i Prijepolje, a zajednička izjava za predstavnike medija planirana je u Prijepolju. Tri delegacije će potom, kako je navedeno u saopštenju, posetiti i manastir Mileševa. Bugarski ministar Vigenin će potom prirediti radni ručak u čast Mrkića i Lukšića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track