Najnovije vesti

NOVA i Kopernikus još bez frekvencija!

Odložena dodela

NOVA i Kopernikus još bez frekvencija!

Društvo
17:16h
Sednica Saveta RRA nije održana jer je vladika Porfirije dobio grip, izjavio je zamenik predsednika tog tela Goran Karadžić

BEOGRAD - Sednica Saveta RRA na kojoj je trebalo da bude reči o dodeli nacionalne frekvencije za TV Novu i "Kopernikus" danas nije održana jer je vladika Porfirije dobio grip, izjavio je zamenik predsednika tog tela Goran Karadžić.

Karadžić je rekao Tanjugu da će nova sednica biti održana, čim predsednik Saveta RRA vladika Porfirije bude ozdravio, i naglasio je da će to sigurno biti u zakonskom roku do 23. aprila."Sednicu smo morali da odložimo, jer kada budemo odlučivali mora da bude prisutno svih devet članova Saveta. Ovo je sad viša sila, ali sigurno ćemo održati sednicu do isteka zakonskog roka", rekao je Karadžić Tanjugu.Zamenik predsednika Saveta RRA je podsetio da je Savet na današnjoj sednici trebalo da razmatra prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su ove televizije podnele nakon što na prethodnoj sednici Saveta nije doneta odluka o dodeli frekvencije.

Podsećanja radi, Savet Republičke radiodifuzne agencije na prethodnoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, jer su obe televizije dobile po četiri glasa, dok je jedan listic ostao nezaokružen, a za odluku o dodeli frekvencije je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova.

Karadžić je ranije istakao da, ako i na sledećoj sednici frekvencija ne bude dodeljena, predstavnici RRA ce razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li uopšte svrhe da se raspisuje konkurs po treci put. Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je u oktobru prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...