Sahrana Radovana Brankova u sredu u Vršcu
Foto: Kurir

Preminuo u 74. godini

Sahrana Radovana Brankova u sredu u Vršcu

Društvo -
Prvi novinarski posao bio mu je u listu "Jež" odakle je prešao u Radio Beograd. Nekoliko godina kasnije počeo je da radi u RTV Beograd gde je kao snimatelj putopisnih reportaža proveo najveći deo radnog veka

BEOGRAD - Sahrana dugogodišnjeg novinara Radio Beograda i Radio-televizije Srbije i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Radovana Brankova biće sutra u 13 sati na gradskom groblju u Vršcu, saopštio je danas UNS.

Radovan Brankov rođen je 1939. godine u Vršcu. Prvi novinarski posao bio mu je u listu "Jež" odakle je prešao u Radio Beograd.

Nekoliko godina kasnije počeo je da radi u Radio-televiziji Beograd gde je kao snimatelj putopisnih reportaža proveo najveći deo radnog veka.

Brankov je radio na Studiju B, Pinku, Stankomu. Poslednjih godina na BN televiziji vodio je emisiju "Reporter".

Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada i priznanja kao što su Godišnja nagrada Radio Televizije Beograd i nagrada na festivalu INTERFER.

Na konkursu reportaža i dokumentarnih filmova osvojio je nagradu "Grand produkcije". Nosilac je Povelje branilaca Beograda i dobitnik UNS-ove nagrade "Svetozar Marković". Radovan Brankov preminuo je u nedelju, 4. maja u Beogradu, u 74. godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track