Mišković tuži Srbiju Strazburu zbog pasoša
Foto: Dado Djilas

Tajkun traži obustavljanje postupka

Mišković tuži Srbiju Strazburu zbog pasoša

Društvo -
Vlasnik „Delte“ sledeće nedelje ulaže žalbu Evropskom sudu za ljudska prava jer mu sud ne dozvoljava da putuje, a on tvrdi da njegovi projekti pomažu ulazak Srbije u EU

BEOGRAD - Ponudio posao optuženom!Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, preko svojih branilaca sledeće nedelje će podneti žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu jer mu Specijalni sud ne dozvoljava da putuje.- Mišković je u pritvoru bio sedam meseci, za odbranu sa slobode položio je 12 miliona evra, a ukupno je blokirano 40 miliona evra njegove imovine. I pored toga, sud mu ne dozvoljava da putuje u inostranstvo i mi smatramo da je ta mera prekomerna jer nije praksa domaćih sudova, čak ni kada su u pitanju teža krivična dela - rekao je Miškovićev branilac, advokat Zdenko Tomanović, koji je naveo i da se žalba Strazburu „trenutno piše“.Sredstva za radPrethodno, branilac vlasnika „Delte“ najavio je i sudskom veću koje vodi postupak protiv Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika „Nibensa“ Mila Đuraškovića i ostalih optuženih za zloupotrebe prilikom privatizacije putarskih preduzeća da će podneti žalbu na odluku kojom je Miškoviću za još tri meseca produžena mera zabrane napuštanja boravišta.Sam Mišković, koji je do sada više puta isticao da je „pasoš njegovo sredstvo za rad“, juče nije govorio o putnoj ispravi, ali ponovo je od tužilaštva i suda zatražio da obustave postupak koji se protiv njega vodi.Dislociran- Moje mesto nije ovde! Miroslav Mišković i dalje rukovodi vodećim firmama koje su značajne za Srbiju. Vodimo velike projekte, treba da idemo putem koji zemlju vodi ka Evropskoj uniji, a ne ka propasti. Cele nedelje moram da sedim ovde, a imam mnogo posla i velike obaveze - protestovao je Mišković za sudskom govornicom. On je iskoristio priliku i da ponudi posao u „Delti“ optuženom direktoru „Preduzeća za puteve Niš“ Zoranu Mihailoviću.- Slušao sam ovog čoveka i ozbiljno razmišljam da mu ponudim da dođe i radi u sistemu „Delte“ - rekao je Mišković.

OgladneoMIŠKOVIĆ OD ADVOKATATRAŽIO DA MU KUPI GRISINE!Miroslav Mišković ogladneo je tokom suđenja, pa je u pauzi od advokata Zdenka Tomanovića tražio da mu kupi grisine! Međutim, kako je drugi deo suđenja trebalo ubrzo da počne, a advokat nije imao vremena da „trkne“ do trafike, prvi čovek „Delte“ glad je morao da zadovolji keksom.- U pomoć mu je pritekla jedna advokatica, koja je iz torbe izvadila keks i poslužila ga. Prethodno, utolila je glad i njegovom sinu Marku - kaže sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja