Vuk Bojović: Ako sam kriv, ići ću u zatvor!
Foto: Nebijša Mandić

Direktor beogradskog zoološkog vrta o odluci tužilaštva

Vuk Bojović: Ako sam kriv, ići ću u zatvor!

Društvo -
On kaže da je spreman da snosi odgovornost za edavne neprijatnosti s vukovima

BEOGRAD - Posledice!- Ako tužilaštvo odluči da treba da snosim odgovornost, spreman sam da idem u zatvor! Neka to bude kruna mog 30-godišnjeg rada, toga što sam uspeo da od krastave žabe napravim princezu - rekao je za Kurir direktor zoološkog vrta u Beogradu Vuk Bojović, ustanove u kojoj su se u poslednjih mesec dana desila dva nezapamćena incidenta čiji su glavni akteri bili vukovi. Video-snimakPrvi slučaj se dogodio 19. aprila, kad je zbog nepažnje volonterke vuk Maks s leđa napada dvogodišnju devojčicu K. V. nakon što se otrgao s povoca, a dete je hospitalizovano na odeljenju za plastičnu hirurgiju.

Ubrzo je u javnost procurio video-snimak na kom se videlo da je volonterka Olgica M., koja je brinula o Maksu, kucala poruke na telefonu u trenutku kad je pored njih prolazila porodica s detetom.Dve nedelje kasnije usledio je drugi incident. Vuk je pobegao iz kaveza, u koji su ga nakon 15 minuta vratili radnici vrta.Pokrenut postupakZbog svega navedenog, različita udruženja za zaštitu životinja od gradonačelnika Beograda Siniše Malog zahtevala su da Vuka Bojovića otpusti sa čela „Vrta dobre nade“, dok je policija protiv njega i volonterke pokrenula predistražni postupak. Međutim, direktor zoo-vrta i dalje kategorički odbija da prizna da su vukovi krvoločne životinje koje ne samo da napadaju ljude već ih ponekad i usmrte, tvrdeći da je sve to samo igrarija.- U istoriji, od Hrista i ranije, nije zabeleženo da je divlji vuk napao čoveka, a kamoli pitomi. U lice nek me pljune onaj ko to dokaže - rekao je Bojović.

Statistika gejtsov grafikonVUKOVI NAPADAJU JUDE KAO I AJKULEKad smo pozvali Vuka Bojovića da mu predočimo da je britanski Dejli mejl objavio grafikon milijardera Bila Gejtsa koji pokazuje da vukovi godišnje u proseku usmrte deset ljudi, on je rekao da je to čista budalaština.- To je velika laž, apsolutna budalaština! Vukovi su moja opsesija i pomno ih pratim već trideset godina. Možda su to bili kojot ili šakal, ali slučaj u kome vuk napada čoveka nikada nije zabeležen. Ni u basnama nećete čuti za takav slučaj, jer su vukovi i ljudi napravili neku vrstu sporazumnog dogovora o međusobnom nenapadanju - izjavio je on, bez obzira na grafikon koji pokazuje da najveću pretnju predstavljaju komarci sa 725.000 smrtonosnih napada na čoveka godišnje, dok vukovi i ajkule sa identičnim brojem žrtava dele poslednje mesto kad je reč o napadima životinja na čoveka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track