POPLAVE ISPRAZNILE KLUPE: Zbog kiše u Srbiji ne radi skoro četvrtina škola
Foto: Marina Lopičić

Nastave nema u 400 objekata

POPLAVE ISPRAZNILE KLUPE: Zbog kiše u Srbiji ne radi skoro četvrtina škola

Društvo -
Nastava se bez problema odvija na području školskih uprava u Somboru, Novim Pazaru, Zrenjaninu i Zaječaru, kao i školama na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Od 1.764 škole u Srbiji, u 400 obrazovno-vaspitnih ustanova danas nema nastave i većina zatvorenih škola je na području Beograda i Valjeva, gde su obilne padavine dovele do teške situacije.

Prema podacima iz školskih uprava, časova nema u čačanskim školama, na osnovu odluke tamošnjeg kriznog štaba, a đaci ne idu u školu ni na teritorijama opština Požega i Kosjerić.

Na području školske uprave Kragujevca nastava je obustavljena u 27 osnovnih i srednjih škola, a u jagodinskom kraju zatvoreno je sedam osnovnih škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nastavu ne pohađaju ni učenici u pet osnovnih škola na području školske uprave Kraljevo.

Nastava se bez problema odvija na području školskih uprava u Somboru, Novim Pazaru, Zrenjaninu i Zaječaru, kao i školama na Kosovu i Metohiji.

Školske uprave su u neprestanom kontaktu sa obrazovno-vaspitnim ustanovama i pribavljaju sve potrebne informacije o prevozu, snabdevanju električnom energijom i drugim eventualnim problemima koji se javljaju u ovakvim vanrednim situacijama, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete podseća da odluku o prekidu obrazovno- vaspitnog rada, prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ukoliko su ugroženi bezbednost i zdravlje dece, učenika i zaposlenih, donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track