(VIDEO) ŠABAC NA NOGAMA: Dobrovoljci iz svih krajeva stigli da brane grad!
Foto: Printskrin

Udruženim snagama

(VIDEO) ŠABAC NA NOGAMA: Dobrovoljci iz svih krajeva stigli da brane grad!

Društvo -
Veliki broj volontera iz više gradova Srbije je došao, kako bi se pridružili profesionalnim spasilačkim ekipama u odbrani tog grada od poplava
1 / 4 Foto: Printskrin

ŠABAC - U Šabac je večeras stigao veliki broj volontera iz više gradova Srbije, kako bi se pridružili profesionalnim spasilačkim ekipama u odbrani tog grada od poplava.

Iz svih pravaca u grad stižu, kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, autobusi sa dobrovoljcima, ali i mnogobrojni građani koji sopstvenim automobilima stižu da pomognu Šapčanima.

U Šapcu su večeras i ministri pravde Nikola Selaković i saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović.

Selaković, zajedno sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem i više od 500 pripadnika Uprave i zatvorenika angažovao se na punjenju džakova za bedeme.

Oko 200 pripadnika Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa više hiljada građana, koji su iz Beograda došli u Šabac da pomognu, kao i lokalno stanovništvo postvajalju na Savi duž obale džakove sa peskom, braneći grad od izlivanja reke.

Pripadnici UKP i Uprave policije, tokom cele noći biće angažovani na pravljenju odbrambenog bedema. Prva grupa od 170 studenata i nastavnika uputilla se u Šabac, u koji sutra kreće i druga grupa u istom broj ljudi.

Među njima je 40 štićenika i zaposlenih u vaspitno popravnom domu u Kruševcu koji žele da pomognu u spasavanju ljudi i dobara.

Iz požarevačkog zatvora Zabela stiglo je 250 dobrovoljaca, od koji su 120 osuđenici - slobodnjaci , a 130 pripadnici službe obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih, kao i 120 iz zatvora u Nišu.

U Šapcu vremenske prilike ne idu na ruku građanima i nadležnima, kiša ne prestaje da pada.

http://www.youtube.com/watch?v=I6mqCKdZxgQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track