Direktorka: Radnica nije vadila krv jer joj je bilo žao devojke!
Foto: Dragana Udovičić

Nisu radili biohemijske analize

Direktorka: Radnica nije vadila krv jer joj je bilo žao devojke!

Društvo -
Iako je prvo tvrdila da takav propust ne može da se desi u njenoj ustanovi, direktorka Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ juče rekla da će laborantkinja biti otpuštena

BEOGRAD - Toliko o pravilima.

Nakon što je Kurir raskrinkao zaposlene u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“, da građanima izdaju potvrde o zdravstvenoj sposobnosti bez obavljanja biohemijske analize, direktorka ove ustanove dr Slavica Kalezić Milošević priznala je da njena radnica nije htela da vadi krv. Naime, iako je prvo tvrdila da takav propust ne može da se desi u njenoj ustanovi, juče je izjavila da će zdravstvena radnica biti otpuštena.Procedura- Nadležne službe su uradile svoj posao. Pojedinačan slučaj biće rešen, ovo nas je zaista pogodilo. Koleginica koja nije izvadila krv novinarki napisala je u izveštaju da to nije uradila da ne bi mučila devojku, jer joj je izgledala potpuno zdrava. Ona ima višegodišnje iskustvo u tome... Mi ćemo proceduru obaviti do kraja jer smo ozbiljna institucija - kaže Slavica.Ekipa Kurira u ovom domu zdravlja primetila je još jednu nepravilnost - urin se za analizu prikuplja u običnim plastičnim belim čašama za vodu.- Evo vam čaša, idite obavite šta imate - rekla je pre dva dana našoj novinarki zdravstvena radnica.- Pa, kupila sam u apoteci sterilnu posudicu - začuđeno je odgovorila novinarka.- Dobro, kako hoćete. Možda vam je lakše u čašu, veća je - bila je uporna zdravstvena radnica. Iako bi isključivo trebalo da koriste sterilna sredstva, direktorka Kalezić ne vidi problem u tome što se urin prikuplja u plastičnim čašama.Urin u čaši- Vi sve želite da prikažete vrlo tendenciozno. Mi nemamo druge posude i nemam više šta s vama da pričam. Mi smo časna kuća koja ozbiljno radi svoj posao - oštro nam je odgovorila direktorka.Podsetimo, redakciji Kurira javilo se nekoliko građana koji su tvrdili da u Medicini rada „Dr Milutin Ivković“ u Ulici vojvode Vuka 10 zdravstveni radnici izdaju potvrde o zdravstvenoj sposobnosti bez analize krvi i urina. U sve to uverila se i novinarka Kurira, kojoj takođe nisu želeli da vade krv, rekavši da nema potrebe i da je sigurno zdrava.

Analiza u tokuSLEDEĆE NEDELJE REZULTATIIz Ministarstva zdravlja rekli su nam da je inspekcija bila na terenu i da će se rezultati znati početkom sledeće nedelje.- Početkom sledeće nedelje biće poznati rezultati nadzora i preduzete mere u skladu sa utvrđenim stanjem - kažu u ovoj ustanovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track