Junska generacija danas polaže vojničku zakletvu
Foto: Vojska Srbije

Vojska Srbije

Junska generacija danas polaže vojničku zakletvu

Društvo -
Svečanom polaganju zakletve, u kasarni "Aerodrom" u Somboru, prisustvovaće ministar odbrane Bratislav Gašić, u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu prisustvovaće načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, dok će u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" prisustvovati general-potpukovnik Jovica Draganić

BEOGRAD - U kasarnama Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas će junska generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, profesionalni vojnici i kandidatkinje za profesionalne vojnike položiti vojničku zakletvu.

Svečanom polaganju zakletve, u kasarni "Aerodrom" u Somboru, prisustvovaće ministar odbrane Bratislav Gašić, najavilo je resorno ministarstvo. Polaganju zakletve u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu prisustvovaće načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

U Valjevu, u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" polaganju zakletve prisustvovaće zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić, dodaje se u saopštenju.

Vojska Srbije je profesionalna od 2011. godine ali je ostavljena mogućnost za mladiće i devojke da dobrovljno služe vojni rok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track