Najnovije vesti

RAZBESNELI ŠIPTARE: Džihadisti u Kačaniku šamarali spomenik Skenderbega

Incident na Kosovu

RAZBESNELI ŠIPTARE: Džihadisti u Kačaniku šamarali spomenik Skenderbega

Društvo
Radikalni islamisti "šamarali" spomenik Skenderbegu u Kačaniku. Video, koji je nedugo potom skinut s mreže izazvao je zgražanje na Kosovu. Policija privela dve osobe. Incident se podudario sa najavama povratka džihadista sa ratišta u Siriji i Iraku

Snimak na kojem se vidi kako muškarac šamara i vređa spomenik koji je u Kačaniku podignut Đerđu Kastriotu - Skenderbegu izazvao je zgražavanje širom Kosova.

 

Lokalni izvori u Kačaniku tvrde da su autori ovog snimka, koji je na "Jutjub" postavljen sa znakom Islamske države Iraka i Sirije, aktivisti lokalne islamske organizacije na čijem se čelu nalazi Lavdrim Muzaferi, koji je nedavno uhapšen zbog terorizma.

 

Policija je, posla objavljivanja snimka, privela Arbena Berišu i Vetona Verbanija.

 

Kačanik je, u seriji izveštaja kosovskih i zapadnih obaveštajaca, označen kao ključno mesto za regrutaciju radikalnih islamista za ratove u Iraku i Siriji, ali i kao njihova baza prilikom povratka na Kosovo.

 

Kosovski mediji su proteklih nedelja upozoravali da veterani ratova u Iraku i Siriji spremaju napade na teritoriji Kosova i Albanije, a posle tih napisa uhapšene su tri osobe.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...