PROTEST ZBOG ZAKONA O RADU: Sindikati se okupili ispred Vlade Srbije!
Foto: Dado Đilas

Nikavi zahtevi nisu uručeni

PROTEST ZBOG ZAKONA O RADU: Sindikati se okupili ispred Vlade Srbije!

Društvo -
Lider Nezavisnosti Branislav Čanak je rekao da je protest sazvan zbog odluke premijera Aleksandra Vučića da pod hitno u skupštinsku proceduru stavi zakone o radu, o penzijsko-invalidskom osiguranju i o obnovi od poplava

BEOGRAD - Predstavnici i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost okupili su se danas ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog toga što je predlog izmena i dopuna Zakona o radu stavljen u skupštinsku proceduru.

Prema procenama policije, okupilo se oko 300 demonstranata, dok pripadnici sindikata tvrde da ih ima oko 2.000.

Lider Nezavisnosti Branislav Čanak je rekao da je protest sazvan zbog odluke premijera Aleksandra Vučića da "pod hitno u skupštinsku proceduru stavi" zakone o radu, o penzijsko-invalidskom osiguranju i o obnovi od poplava.

Prema njegovim rečima, dva sindikata će danas samo iskazati protest ali neće uručiti nikakav pisani zahtev, a sledećih dana će nastaviti sa planiranim akcijama i okupljanjima u znak protesta zbog predloga ova tri zakona.

Saobraćaj u delu Nemanjine uliče iz pravca Slavije prema Železničkoj stanici je zatvoren.

Sindikati su juče saopštili da se povlače iz pregovora sa Vladom Srbije o izmenama i dopunama zakona o radu i najavili proteste.Oni su novinarima nakon sastanka u sedištu UGS-a rekli da će prvi protestni skup biti organizovan u Beogradu 23. jula.

Sindikati su nezadovoljni predoženim izmenama Zakona o radu, a primedbe imaju i na promenu Zakona o penzionom osiguranju.

Ispred Vlade je kordon policije sa štitovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track