NESREĆA U TUNISU: Marija samo trepće i plače!

TUGA Srpska turistkinja u teškom stanju

NESREĆA U TUNISU: Marija samo trepće i plače!

Društvo -
Marija Milošević (31) iz Smedereva, kojoj je u stravičnom sudaru u pustinji u Tunisu teško povređena kičma, još ne može samostalno da diše ni da pomera ekstremitete

TUNIS - Marija Milošević (31) iz Smedereva, koja je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na letovanju u Tunisu zadobila tešku povredu kičme, i dalje je u kritičnom stanju! Ona se nakon višesatne operacije nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici „Le Olivije“ u Susu, a situacija je neizvesna.Ivan Vasić (34), Marijin suprug, koji je takođe povređen i oporavlja se u istoj bolnici, kaže da je nakon operacije uspeo da vidi ženu.- Operacija je trajala nekoliko sati i Marija je sada svesna, ali ne može samostalno da diše. Dijafragma joj je ozbiljno povređena i praktično se ne pokreće, pa je zbog toga priključena na aparate. Ne mogu ni da vam opišem kako se osećam. Fizički sam u redu i ne bi mi bilo žao da je meni otpala ruka, samo da je Marija dobro - priča Ivan, koji je i sam vezan za krevet jer su mu usled otvorenog preloma leve ruke lekari ugradili osam šrafova i dve pločice.OčajanOn kaže da mu je bilo teško da gleda suprugu priključenu na aparate i sa cevčicama u ustima.- Marija ne može da priča, može samo da klima i odmahuje glavom, da trepće i plače. Ja više ne mogu ni da plačem... - očajan je Ivan.On dodaje da ne zna kako će teći Marijin oporavak, pošto je sada nepokretna.- Još manje znam kad će moći da napusti bolnicu. Ostajemo ovde do daljeg, a jedino mi je ona važna - kaže Ivan.On ističe da je agencija „Sanlajn“, preko koje su uplatili letovanje, uz pomoć našeg ambasadora i tuniškog ministra turizma omogućila njihovim roditeljima da dođu u Tunis, i trebalo bi danas da stignu.Nepažnja vozačaPodsetimo, nesreća u kojoj su Marija Milošević i Ivan Vasić povređeni desila se 14. jula, kad se grupa turista iz Srbije vraćala sa dvodnevnog izleta u Saharu. Nepažnjom vozača, naleteli su na parkirano vozilo na otvorenom putu, nakon čega se džip prevrnuo. Osim Marije i Ivana, povređeno je još četvoro turista iz Srbije, koji će se u Beograd vratiti u utorak, kad se vraćaju i ostali turisti iz te ture.

TragedijaSRBI STRADALI I U EGIPTUSrbija pamti i stravičnu saobraćajnu nesreću koja se pre pet godina desila u Egiptu, kad je poginulo devet srpskih turista, dok je njih osmoro bilo teže i lakše povređeno. Tragedija se desila 16. jula 2009. na putu od Hurgade prema Luksoru, kad je šleper udario u autobus sa 17 turista koji su krenuli na izlet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track