SKANDAL U CRNOJ GORI: Brutalno pretukli upravnika odmarališta pred 300 dece
Foto: Kurir štampano

Spor zbog korišćenja plaže

SKANDAL U CRNOJ GORI: Brutalno pretukli upravnika odmarališta pred 300 dece

Društvo -
Sevale pesnice: Radnika Crvenog krsta Srbije Momčila Bjelovuka napao vlasnik vile „Damjanović“ u Baošićima; Onesvestio se usled zadobijenih povreda i završio na ušivanju uva

BEOGRAD - Momčilo Bjelovuk, upravnik dečjeg odmarališta Crvenog krsta Srbije „Dr Krista Đorđević“ u Baošićima na Crnogorskom primorju, pretučen je 22. jula u dvorištu odmarališta naočigled 300 dece koja su tamo boravila.Do tuče je došlo zbog spora u vezi s plažom sa komšijom Savom Damjanovićem, vlasnikom vile „Damjanović“. Da se sukob dogodio, Kuriru su potvrdile obe sukobljene stane, ali svako od njih tvrdi da je baš on u pravu.Upravnik odmarališta Momčilo Bjelovuk tvrdi da sa Damjanovićem godinama vodi borbu jer je uzurpirao sedam metara plaže koju je u zakup uzelo odmaralište.Pretnje deportacijom- Pošto su na naš zahtev radnici iz Morskog dobra Crne Gore premerili plažu, sin Sava Damjanovića počeo je da me vređa i preti deportacijom. Udario me je nogom na kapiji odmarališta, a onda je došao Savo i njegov drugi sin, kao i još dvojica muškaraca. Oborili su me na zemlju u dvorištu na radnom mestu i šutirali nogama.

Tukli su me toliko da sam se u jednom momentu onesvestio. Dvojica momaka iz obezbeđenja su mi pritrčala u pomoć, pa se tuča okončala. Došla je i policija, a pošto sam mnogo krvario, Hitna pomoć me je prevezla u Herceg Novi, gde su mi dali zaštitne injekcije i upute za bolnicu u Meljinama na ušivanje uha i snimanje glave u Risnu - priča Bjelovuk i dodaje da su tuču gledala deca koja su bila na plaži.S druge strane, Jovan Damjanović, sin Sava Damjanovića, tvrdi da je svađu započeo upravnik.- Vređao nam je majku. Pretio je da će nas prijaviti ambasadi jer smo srbomrsci. Tuča je počela kad je jedan momak iz njegovog obezbeđenja mene udario pesnicom u lice - priča Damjanović.Čačkao s kapijeSavo kaže da je u plažu uložio 200.000 evra i da bi Bjelovuku bilo bolje da povede računa o deci.- Upravnik je s kapije dobacivao mom Jovanu. On to nije mogao da trpi i sa starijim bratom se vratio da mu objasni neke stvari. Do toga je moralo doći - priča Damjanović senior. Iz Morskog dobra Crne Gore i MUP te zemlje nisu odgovorili šta se dogodilo i kome pripada sporni deo plaže.

Sporna lokacija...Okršaj zbog sedam metara plaže
Sporna lokacija...Okršaj zbog sedam metara plaže

Presavili tabakCRVENI KRST PODNOSI TUŽBUGeneralni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović kaže da odmaralište CKS svake godine zakupljuje 44 dužna metra plaže:- Čovek koji ima kuću pored odmarališta protivzakonito je ušao u tu plažu. Oduzeo nam je sedam metara i nelegalno postavio klupe za svoj restoran. Protestovali smo kod Javnog morskog dobra Crne Gore, pa su njihovi radnici izašli da izmere plažu. Nastao je sukob jer je Savo Damjanović s grupom mladića fizički nasrnuo na upravnika odmarališta. Prijavili smo policiji i o svemu obavestili našu ambasadu i konzulat u Herceg Novom, a podnećemo i tužbu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track