PREVARA: Agencija Travel ekspert od dvoje putnika uzela 5.000 evra pa otkazala putovanje!
Foto: Zorana Jeftić

Obmanuli srpske turiste

PREVARA: Agencija Travel ekspert od dvoje putnika uzela 5.000 evra pa otkazala putovanje!

Društvo -
Samo sedam dana pred put u Tursku javili su mi da nećemo ići jer je agencija u krizi i ne mogu da mi vrate novac, očajan je Zoran R.
1 / 4

BEOGRAD - Samo su mi rekli da imaju ogromnih finansijskih problema sa čarter-operaterom i da im je gazda otišao u Tursku kako bi zamolio hotelijere da mu vrate pare. Očajan sam!Ovako za Kurir priča Zoran R., jedan od nesuđenih putnika koje je prevarila turistička agencija Travel ekspert. Njega su nekoliko dana pred odlazak u Alanju u Tursku obavestili da otkazuju aranžman i da ne mogu da mu vrate novac! Beograđanin Zoran R. ostao je bez 1.802 evra, a Nataša T. bez skoro 3.000 evra, a što je najcrnje, oni su samo neki od prevarenih putnika ostavljenih na cedilu.Nema im pomoći- Uplatio sam pun pansion u hotelu sa tri zvezdice u Alanji i sve to sam platio 1.802,00 evra. Trebalo je da putujem sutra, a oni su mi u subotu javili da je put otkazan. Nisam mogao da verujem šta mi govore! To letovanje planiram cele godine i skupljam pare da sa ženom i detetom otputujem negde, a pogledajte šta su uradili - očajan je Zoran, koji kaže da iz agencije nije dobio odgovor zašto je put otkazan.

Kurir 27. 7. 2014.
Kurir 27. 7. 2014.

- Juče sam išao u agenciju. Na vratima su me sačekala dva nabildovana telohranitelja, a devojke koje su tamo zaposlene rekle su da ne mogu da mi pomognu i to je sve.Nataša T. je uplatila 3.000 evra za putovanje u Italiju. Ona je na put trebalo da krene sa majkom i detetom, ali su i njoj saopštili da je let otkazan.Neljubazni i uplašeni- I meni su javili da su let i celo putovanje otkazani zbog finansijskih problema. To je stvarno skandalozno. Mene sad ništa ne zanima, hoću pare nazad - kaže Nataša.Tragom priče, ekipa Kurira otišla je u agenciju. Međutim, zaposleni nisu želeli da daju bilo kakve informacije.- Nemojte, molim vas, vi stalno pišete nešto o našoj agenciji. Imamo problem, ali sve to ćemo rešiti sa tim čovekom, a vama ne želim ništa da kažem - rekla je zaposlena, koja je bila vidno uplašena.Podsetimo, pre samo nekoliko dana Kurir je pisao o još jednoj sramoti ove agencije. Oni su putnike koji su uplatili aranžman od 1.400 evra u Kemeru poslali u hotelski kompleks u koji su ulazile koze i pile vodu iz bazena.Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), kaže da Travel ekspert ima problema od prošle godine.- Upoznati smo s tim da je agencija u finansijskom problemu, ali vlasnik je vrlo korektan čovek i verujem da će sve srediti. Uostalom, polisa osiguranja je velika, tako da putnici ne moraju da brinu da li će im novac biti vraćen.

Crno na belo... Dokazi o uplati
Crno na belo... Dokazi o uplati

Turistička inspekcijaU TOKU JE KONTROLA AGENCIJEIz turističke inspekcije rekli su nam da je njihov inspektor juče bio u agenciji Travel ekspert.- Tačno je, agencija je 2. avgusta otkazala ugovorena putovanja za Tursku za polazak 7. avgusta zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Organizator putovanja je dužan da putniku vrati pun iznos uplaćenih sredstava za otkazano putovanje u roku od 15 dana od dana otkaza putovanja - kažu iz turističke inspekcije i dodaju da će, po okončanju ove kontrole, nastaviti nadzor poslovanja turističke agencije Travel ekspert.

ČINJENICEPrevare turističkih agencija- Pre dve godine turistička agencija Triniti ostavila je grupu srpskih turista bez povratnog leta iz Hurgade u Egiptu. Nakon toga, direktor je zatvorio agenciju, a tek posle nekoliko dana policija mu je ušla u trag.- Preko agencije Konte 2010. godine 92 putnika su uplatila aranžman za odmor u Tabi, u Egiptu, ali agencija nije na vreme izmirila dug prema egipatskim partnerima, pa su putnici izvisili i morali su da se vrate čarter-letom za Beograd. Vlasnik agencije uhapšen je zbog sumnje da je prevario turiste.- Prošlog jula devetoro turista je umesto letovanja u Grčkoj ostalo i bez novca i bez mora jer je vlasnik Jupiter tursa u Novom Sadu zaključao agenciju i pobegao sa novcem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track