NA DRŽAVNE JASLE: Vulin prvi udomio Natašinog rukometaša!

Već bio na funkciji

NA DRŽAVNE JASLE: Vulin prvi udomio Natašinog rukometaša!

Društvo -
Ljubomir Jovanović, dečko Nataše Bekvalac, budući funkcioner u komunalnoj policiji, radio u Kancelariji za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Bivšem rukometašu Ljubomiru Ljubi Jovanoviću, koji će od 1. oktobra početi da radi kao zamenik načelnika komunalne policije, ovo nije prvi put da dobije uhlebljenje u državnoj službi. Naime, Ljuba, dečko Nataše Bekvalac, već je bio na državnim jaslama 2012, kada ga je Aleksandar Vulin, sada ministar rada, primio u svoju kancelariju za Kosovo i Metohiju, gde je proveo čitavih godinu dana. Kao što ni sada nije poznato, tako nije bilo ni pre dve godine na koji način i po kojim kriterijuma se poznati rukometaš i zavodnik domogao funkcije.

Avanzovao... Ljuba Jovanović
Avanzovao... Ljuba Jovanović

Inače, Ljuba ne ispunjava uslove za obavljanje funkcije zamenika načelnika. Naime, iz komunalne policije objašnjavaju da bi kandidat morao da ispuni ozbiljne kriterijume.- Kandidat mora da ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, najmanje pet godina radnog iskustva u struci i da ispunjava opšte uslove propisane za rad - kažu oni.Poznato je da je Jovanović završio Akademiju za diplomatiju i bezbednost, ali s obzirom na to da osim rada u Vulinovoj kancelariji nema drugog iskustva, on ne ispunjava uslove za zamenika načelnika komunalne policije.Pokušali smo da dobijemo gradonačelnika Sinišu Malog kako bi prokomentarisao ovo kadrovsko rešenje, ali on nije odgovarao. Ni ministar Vulin nije se oglasio povodom našeg pitanja na koji način se Jovanović 2012. zaposlio u njegovoj kancelariji i da li je savesno obavljao posao, kao ni sam Ljuba, kome smo više puta slali pitanja.

Višegodišnji planUPISAO FAKULTET U VREME SUSPENZIJE ZBOG DOPINGAZanimljivo je da je Ljuba Jovanović Akademiju za diplomatiju i bezbednost, zajedno sa kolegom Vladom Mandićem, upisao 2012, nakon što je suspendovan presudom Antidoping agencije na dve godine. Pauzu u igranju rukometa on je pametno iskoristio. U to vreme na pitanja novinara da li planiraju da uđu u politiku s obzirom na izbor fakulteta, ni Ljuba ni Vlada nisu davali konkretne odgovore.

ČinjeniceISPUNJAVA SAMO JEDAN USLOV- stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena - Ljuba nema- stečeno obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine - Ljuba ima- najmanje pet godina radnog iskustva u struci - Ljuba nema- da ispunjava opšte uslove propisane za rad u organima Grada - Ljuba ne ispunjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track