IZGLADNJIVANJE U STARAČKOM DOMU: Jankovićeva laže, brinemo o svim svojim pacijentima
Foto: Aleksandar Jovanović

Vlasnici doma negiraju optužbe

IZGLADNJIVANJE U STARAČKOM DOMU: Jankovićeva laže, brinemo o svim svojim pacijentima

Društvo -
Druga strana priče: Suvlasnica Ivana Stašević i direktor Željko Budimirović kažu da im je Aleksandra, poznati psiholog, pretila

BEOGRAD - Otac poznatog psihologa Aleksandre Janković nije bio zanemaren u domu „Dolče vita kej“ u Zemunu, kao što je ona rekla. To je sve neistina. Prema njemu, kao i prema svakom svom klijentu, odnosimo se kao prema najbližoj porodici, jer znamo da im je to potrebno. Aleksandra je bila vrlo zadovoljna našim uslugama, nikad se ni na šta nije požalila, i svakodnevno je dolazila u posetu svom ocu. Ne razumem šta se to odjednom desilo pa je bez ikakvog upozorenja napravila sve ovo. Prvo nam je slala divne poruke pune zahvalnosti zbog dobre brige prema njenom tati, a onda je 3. septembra počela da preti. Rekla nam je: „Deratizovaću vas!“Bili smo korektniOvo za Kurir kažu vlasnica doma „Dolče vita kej“ Ivana Stašević i direktor Željko Budimirović, kod kojih je od novembra prošle godine boravio Ivan Janković, otac Aleksandre Janković.Ona je pre dva dana za Kurir rekla da je svog oca zatekla u strašnom zdravstvenom stanju, zbog čega ga je prebacila na Infektivnu kliniku, i optužila je vlasnike doma da su se loše brinuli o njemu.- Moj tata je bio zapušten, niko mu nije ušao u sobu danima, nije od koga imao ni čašu vode da zatraži - rekla je Aleksandra. Vlasnici „Dolče vita keja“ tvrde da od toga ništa nije tačno.- To su sve neistine i nije nam jasno šta se desilo toj ženi. Maksimalno korektno smo odrađivali svoj posao, a ona je mogla da promeni dom kad god je htela jer smo sklapali jednomesečne ugovore. Uostalom, ona tvrdi da je njen otac mršav i zapušten, a to nije moglo da mu se desi preko noći. I sama ga je svakodnevno obilazila i viđala i nikad se nije požalila. Samo je odjednom počela da preti i da zahteva premeštaj za njega - pričaju oni i dodaju da su lično platili sanitet da ga preveze na Infektivnu.Inspekcija na terenuInspekcija Ministarstva rada i socijalne politike juče je izašla na teren, ali nisu našli nikakve nepravilnosti u domu. Poslali su preporuku zdravstvenoj inspekciji da takođe izvrši kontrolu.

Vlasnica domaALEKSANDRA MI ZAHVALJIVALAKao dokaz da je Aleksandra bila prezadovoljna uslugama u domu za stare, Ivana Stašević pokazuje poruku koju joj je Aleksandra poslala 30. maja, iako je rekla da je početkom ovog meseca primetila da se stanje njenom ocu pogoršava.- Da li ova poruka govori da je klijent nezadovoljan: „Draga Ivana, pored toga što ste vrhunski profesionalac, vi ste divna osoba. Nemate pojma koliko mi znači vaša briga za mog tatu i kolika mi je uteha svaka vaša reč, vedrina, optimizam, tim pre što sam potpuno sama...“ - piše u Aleksandrinoj poruci upućenoj Ivani.

JankovićevaNISAM IM PRETILAAleksandra Janković negira da im je pretila deratizacijom:- Kad sam izvela oca, bila sam baš iznervirana. Ivana me je zvala da porazgovaramo, tada sam joj rekla: „Život moga oca nema cenu, vas treba zatvoriti.“ Posle toga, neki ljudi su mi rekli da ne talasam jer oni imaju jake veze, a da je njen muž glavni advokat SPS.Motiv mi je bio da upoznam javnost sa stanjem u domu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja