Srbija više neće ratovati

Obeleženo 13 godina od bombardovanja

Srbija više neće ratovati

Društvo -
Tadić: Napad NATO bio je zločin protiv zemlje i naroda. Poginule ne možemo da vratimo, ali možemo da ih se sećamo

BEOGRAD - Pamtićemo.

Na dan početka agresije NATO na SRJ predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba vojske Ljubiša Diković položili su vence na spomen-obeležje žrtvama bombardovanja u Aleksincu, gradu koji je u proleće 1999. pretrpeo najveća razaranja.
- Nažalost, ne možemo da vratimo poginule, ali sećanjem možemo da produžimo njihovo postojanje među nama. Napad NATO na SRJ bio je zločin protiv zemlje i njenog naroda. Sve što budemo činili u budućnosti treba da činimo tako da više ne budemo uključeni u rat - rekao je Tadić.
Premijer Mirko Cvetković prisustvovao je parastosu koji je u Crkvi Svetog Marka služio patrijarh Irinej, a gradonačelnik Beograda Dragan Đilas doneo je cveće i zapalio sveće kod spomenika poginulim radnicima RTS.
- Ni dan-danas ne znamo zašto su ovi ljudi bili u ovoj zgradi i zašto su stradali. Dugujemo istinu i porodicama i javnosti - istakao je Đilas.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić s predstavnicima Vojske i SUBNOR položio je vence na spomen-obeležje u kasarni Jugovićevo. Na spomenik deci poginuloj u bombardovanju NATO u Tašmajdanskom parku vence su položili predstavnici Vlade Srbije i ambasadori Rusije, Kube i Belorusije.
(T. M. - M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track