ODLUKA O PARADI: Biro ništa nije saopštio
Foto: Print

Nemanjina 11

ODLUKA O PARADI: Biro ništa nije saopštio

Društvo -
Organizatori Parade istakli su ranije danas da veruju da će Prajd zakazan za sutra biti održan, ali skreću pažnju na to da njegovo održavanje još nije izvesno

BEOGRAD - U Vladi Srbije u subotu oko 21 sat počela je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o tome da li će biti dozvoljeno održavanje za sutra zakazane Parade ponosa, a zgradu u Nemanjinoj 11 obezbeđuju snage Policijske brigade sa opremom za razbijanje demonstracija.

Jutros do 02. 30 sati sa zasedanja Biroa za koordinaciju službi bezbednosti ništa nije saopšteno.

Policija je na Terazijama, kod hotela Kasina, zaustavila pripadnike organizacije Dveri, koji su krenuli ka zgradi Vlade u nameri da sačekaju odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Pokret Dveri je blokirao centar grada, a neke od pristalica bacaju petarde na policiju. Organizatori Parade ponosa istakli su ranije danas da veruju da će Prajd zakazan za sutra biti održan, ali skreću pažnju na to da njegovo održavanje još nije izvesno, iako ove godine postoji povoljna klima da se to desi.

Da li je podrška bila iskrena znaćemo sutra ako Prajd bude održan - rekao je predstavnik Organizacionog odbora Prajda Boban Stojanović.

Podsetimo, na prethodnoj sednici Biroa odlučeno da Parada ponosa neće biti zabranjena, ali da MUP zadržava pravo da je zabrani u bilo kom trenutku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track