ARHIEPISKOP JOVAN IZ ZATVORA: Nikoga ne maltretiraju kao mene!
Foto: Printskrin

Pismo mitropolita skopskog direktoru Uprave za izvršenje sankcija u Skoplju

ARHIEPISKOP JOVAN IZ ZATVORA: Nikoga ne maltretiraju kao mene!

Društvo -
Arhipiskop Jovan dao svojoj maci prilikom njene posete kako bi se dostavio Upravi za izvršenje sankcija, ali ga POA, bez konsultacija sa njim, jer za to nisu imali takvu mogućnost, objavljuje

BEOGRAD - Nije mi poznato da u zatvoru Idrizovo postoji neki zatvorenik sa više ograničenja od mene, ne verujem da je neko od zatvorskog personala bio više omalovažavan i maltretiran kao ja, navodi arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan u pismu direktoru Uprave za izvršenje sankcija u Skoplju, prenosi danas Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Arhiepiskop Jovan navodi da je to pismo, jedan akt da se ne bi zaboravila današnjica, da se "ne zaboravi da je Arhiepiskop Jovan dosledni naslednik svojih prethodnika, koji se ni po cenu života nije odrekao vere, Crkve i njenog jedinstva".

"Da se ne bi zaboravilo ni to kako je vlast u R. Makedoniji primenjivala razne prinude kako bi razuverila Arhiepiskopa Jovana da se odrekne od uspostavljenog jedinstva Crkve i da se vrati u raskolničku Makedonsku pravoslavnu crkvu, navodi arhiepiskop Jovan.

"No, i da se ne zaboravi ono što je sve izvesnije da će se desiti zbog njegove doslednosti, a koju vlast tumači kao njegovu neposlušnost prema njoj. Radi se o njegovoj likvidaciji, o kojoj očigledno već postoji zavera, a to je najlakše ostvariti upravo u zatvoru", napominje poglavar Pravoslavne Ohridske arhiepiskopije (POA), prenosi Informativna služba SPC.

Na sajtu SPC navodi se da je pismo, arhipiskop Jovan dao svojoj maci prilikom njene posete kako bi se dostavio Upravi za izvršenje sankcija, ali ga POA, bez konsultacija sa njim, jer za to nisu imali takvu mogućnost, objavljuje.

U saopštenju POA se navodi i da je njegova majka nakon svoje posete zatvoru potvrdila glasine "da mu je zdravlje narušeno, da je bez valjane zdravstvene zaštite i da je gotovo potpuno izolovan".

"Vrši se nemilosrdni pritisak nad njim u smislu da po puštanju iz zatvora napusti R. Makedoniju. Podstiču zatvorenike da mu prete fizičkom likvidacijom ukoliko ne pristane da napusti R. Makedoniju", navodi se u saopštenju POA, koje prenosi SPC.

http://www.youtube.com/watch?v=YNp5-emkFQQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja