FORMIRANA KOMISIJA: Šapićev doktorat na proveri
Foto: Beta

Dva meseca za izveštaj

FORMIRANA KOMISIJA: Šapićev doktorat na proveri

Društvo -
I pored svih napora, nismo uspeli da nađemo članove sa državnih fakulteta, pa smo bili prinuđeni da imenujemo u komisiju dva profesora s našeg univerziteta. Obojica su stručnjaci za marketing, što je uža naučna oblast iz koje je Aleksandar Šapić doktorirao, rekao je rektor Stefanović

BEOGRAD - Privatni beogradski Univerzitet Union formirao je komisiju koja će ispitati navode da je doktorska disertacija predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića plagijat.

Rektor Uniona Zlatko Stefanović rekao je da su dva člana komisije sa tog univerziteta - Hasan Hanić i Miodrag Koprivica, dok je treći član Nevenka Maher, s Visoke škole za upravljanje i poslovanje iz Novog mestam u Sloveniji.

"I pored svih napora, nismo uspeli da nađemo članove sa državnih fakulteta, pa smo bili prinuđeni da imenujemo u komisiju dva profesora s našeg univerziteta. Obojica su stručnjaci za marketing, što je uža naučna oblast iz koje je Aleksandar Šapić doktorirao", rekao je Stefanović.

Komisija će imati dva meseca da pripremi izveštaj, o kojem će se izjasniti Senat Univerziteta Union.Ako se utvrdi da u Šapićevoj doktorskoj disertaciji postoje krupni propusti, odnosno da su u značajnoj meri plagirani tuđi radovi, Senat može da pokrene proceduru oduzimanja zvanja doktora nauka.

Doktorat "Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača" Aleksandar Šapić je odbranio 2012. godine na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track