POLICIJA APELUJE: Ne kupujte petarde i vatromet od uličnih prodavaca
Foto: Marina Lopičić

Nobogodišnji praznici

POLICIJA APELUJE: Ne kupujte petarde i vatromet od uličnih prodavaca

Društvo -
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih osoba koje tu prodaju na pijacama, uličnim tezgama, buvljacima

BEOGRAD - Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge, buvljaci i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničnkih sredstava.

Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama. Takođe napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, kažu u MUP Srbije.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do: teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

Napominjemo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstav biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track