KAZNA: Nebojša Ognjanović će biti udaljen sa posla
Foto: Mandic

Tijaninog oca čeka suspenzija u MUP

KAZNA: Nebojša Ognjanović će biti udaljen sa posla

Društvo -
Ognjanović i njegova žena Jelena optuženi su za zloupotrebu novca i on više ne može da radi u instituciji koja se bori protiv kriminala

BEOGRAD - Nebojša Ognjanović, otac pokojne Tijane (8), biće suspendovan sa posla zbog toga što je protiv njega i supruge Jelene podneta krivična prijava za zloupotrebu novca u humanitarnoj akciji, saznaje Kurir.Nakon našeg pisanja o njihovim malverzacijama, u MUP, gde je Nebojša zaposlen u Upravi za informacione tehnologije, odlučeno je da ga udalje sa posla.- Ustanovljeno je da postoje elementi za Ognjanovićevu suspenziju, što će njegovi nadležni i uraditi. On je zaposlen u MUP, ali će što pre biti udaljen sa posla. Posle silnih kompromitujućih optužbi o zloupotrebi novca, njemu nije mesto u instituciji koja radi na sprečavanju kriminala. Kada se neki policijski službenik osumnjiči za uzimanje mita ili neko drugo krivično delo, odmah leti sa radnog mesta, pa zašto bi drugačije bilo i sa Ognjanovićem, koji je osumnjičen za ozbiljno krivično delo - naglašava naš izvor blizak MUP.Krivična prijava protiv Jelene i Nebojše juče ujutru je stigla u Više javno tužilaštvo, ali od ove institucije do zaključenja broja nismo dobili odgovore koje će korake preduzeti.Podsetimo, posle Tijanine smrti, njeni roditelji su oštro odbili da novac koji im je ostao doniraju drugoj bolesnoj deci, kojoj je život visio o koncu, već su samoinicijativno odlučili da 1,2 miliona evra ulože u kupovinu opreme za Institut za majku i dete. Oni su insistirali da ugovor sa ovim institutom ostane tajni, a da novac ne uplate u kešu, već da sami naručuju opremu, prilikom čega su se dobavljači ugradili za iznos od čak 350.000 evra!Ekipa Kurira je juče išla kod Ognjanovića, ali iako je bilo očigledno da su u kući jer je bila očišćena staza i bilo upaljeno svetlo, nisu otvarali vrata. Poslednji put su nam se javili na telefon u aprilu prošle godine dok je još trajala akcija za pomoć Tijani.

ReagovanjaCeca, pevačica donirala 1.000 dolaraNije mi krivo što sam donirala novac maloj Tijani Ognjanović. Kamo lepe sreće da je sve ispalo drugačije i da je dete preživelo. Nastaviću da pomažem nemoćnoj i bolesnoj deci.Borivoje Borović, advokat donirao 1.000 €Žao mi je zbog upropašćene ideje o humanosti u Srbiji. Neću odustati od daljih donacija jer me Ognjanovići nisu pokolebali. Voleo bih da se novac preusmeri drugoj bolesnoj deci.Toma Fila, advokat donirao 500 evraSvi smo pogrešili jer smo dozvolili da se slučajevi bolesne dece rešavaju uz marketing i bez kontrole. Uvek ću da doniram jer verujem da je dobro veće od zla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track