PACIJENTI, BEZ PANIKE: Ne mora sitno 50 dinara za pregled, Fejsbukom opet kruži fotka iz 2013!
Foto: Facebook Printscreen

Bilo jednom na Zvezdari

PACIJENTI, BEZ PANIKE: Ne mora sitno 50 dinara za pregled, Fejsbukom opet kruži fotka iz 2013!

Društvo -
Kada se pojavila u novembru 2013, o čemu je portal Kurira tada prvi pisao, fotografija je izazvala buru negodovanja ne samo među pacijentima zvezdarskog već i domovima zdravlja širom Srbije, koji su imali slično iskustvo

BEOGRAD - Pacijenti, bez panike!

Društvenim mrežama ovih dana ponovo kruži stara fotografija iz novembra 2013. na kojoj se vidi poruka osoblja Doma zdravlja na Zvezdari kojom se pacijenti upozoravaju da neće biti pregledani ukoliko ne budu imali 50 dinara sitno za participaciju.

Kada se pojavila u novembru 2013, o čemu je portal Kurira tada prvi pisao, fotografija je izazvala buru negodovanja ne samo među pacijentima zvezdarskog već i domovima zdravlja širom Srbije, koji su imali slično iskustvo.Tada se na prijemnom šalteru zvezdarskog doma zdravlja pojavio natpis koji je razbesneo pacijente, a glasio je ovako: ”Pripremite sitan novac, 50 dinara. Ako nemate, nećete biti primljeni“.

"Pitam sestru na šalteru kako može da zahteva ovako nesto? Šta ako izlazim iz auta i nemam sitno? Zar nije njena dužnost da ima kusur ako već ona meni naplaćuje? Drsko mi je odgovorila da joj se može, prokomentarisala je tada jedna pacijentkinja na svom Fejsbuk profilu", pisao je o ovome Kurir pre nešto više od godinu dana.

Stoga, pacijenti, opustite se jer se čini da je ovakva praksa iščezla iz naših domova zdravlja ili ...

Ukoliko imate drugačija iskustva ili još bolje vlastitu fotografiju pošaljite nam na adresu webredakcija@kurir-info.rs

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track