SMRT U SIBIRU:  Avion sa telima poginulih radnika doleteo u Beograd
Foto: Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla

SMRT U SIBIRU: Avion sa telima poginulih radnika doleteo u Beograd

Društvo -
Posle obavezne procedure tela će pogrebno preduzeće, koje je takođe angažovalo to preduzeće, prebaciti do porodica nastradalih, u mestima gde žive

BEOGRAD - Avion iz Moskve sa telima šest radnika poginulih u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, početkom februra, sleteo je u sredu veče na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Let su dočekali predstavnici kompanije "Velestroj", koja je i angažovala avion, kao i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Posle obavezne procedure tela će pogrebno preduzeće, koje je takođe angažovalo to preduzeće, prebaciti do porodica nastradalih, u mestima gde žive.

Na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal požar je izbio u mobilnom naselju, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.

Požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali, na naftno-gasnom gradilištu u 1:39 posle ponoći po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.

Branislav (22) i Miroslav Arsić (29) iz Zemuna, Čedo Bogunović (56) iz Nove Pazove i Slaviša Kadić (55) iz Leposavića trebalo bi da budu sahranjeni u četvrtak, dok će Mirko Matijević (22) iz Batajnice i Dragan Marjanović (49) iz Valjeva biti sahranjeni u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track