Automobilski forum dodelio Oskare prestiža: Specijalno priznanje za AMSS na Sajmu

Nagrade

Automobilski forum dodelio Oskare prestiža: Specijalno priznanje za AMSS na Sajmu

Društvo -
Sa ponosom mogu da kažem da je AMSS je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji, poručio Mirko Butulija

U okviru 52. međunarodnog salona automobila, u svečanoj sali Beogradskog sajma, Automobilski forum organizovao je tradicionalnu dodelu godišnjih nagrada. Pored specijalnih priznanja najuspešnijim pojedincima i kompanijama u oblasti automobilske industrije i automobilizma, nagrada za doprinos razvoju auto i moto sporta uručena je Auto moto savezu Srbije.

“Automobilski Oskar prestiža” primio je predsednik AMSS, Mirko Butulija.Primivši nagradu, predsednik AMSS Mirko Butulija izjavio je kako je Auto moto savez Srbije u svom dosadašnjem radu pokazao odgovornost prema automobilizmu i motociklizmu, dajući punu podršku njihovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, ali da je ipak posebno ponosan što se posle dugog niza godina ovi sportovi vraćaju pod okrilje AMSS.

Mladen Lalušić i Predrag Đurđev
Mladen Lalušić i Predrag Đurđev

“Sa ponosom mogu da kažem da je AMSS je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji. Očekujemo da će se Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS) u narednom periodu vratiti starim korenima i postati deo sportskog komiteta AMSS. Ovakva priznanja daju nam podstrek za dalju podršku i mogu samo da obećam da ćemo kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA) nastaviti da pomažemo kako auto, tako i moto sport”, izjavio je Butulija.

Svečanoj dodeli nagrada Automobilskog foruma prisustvovao je i generalni sekretar Auto moto saveza Srbije, Predrag Đurđev, koji je ovog puta uručio specijalnu nagradu Automobilski sportski talenat za 2015. godinu automobilisti Mladenu Lalušiću, kao najmlađem predstavniku Srbije na Evropskom šampionatu i tom prilikom istakao da je Auto moto savez Srbije ponosan što ima naša zemlja ima ovakve telente koji nas predstavljaju svetu u najboljem svetlu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track