Najnovije vesti

TUŽILAŠTVO: Za pad helikoptera VS odgovorna posada
Foto: Reuters

Izveštaj Komisije

TUŽILAŠTVO: Za pad helikoptera VS odgovorna posada

Društvo
Tužilaštvo saopštava da će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja lica u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa konkretnim događajem

BEOGRAD - Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT 48, navelo je Tužilaštvo.

Više javno tužilaštvo objavilo je početna saznanja u vezi sa istragom o padu vojnog helikoptera 13. marta kada je stradalo sedam osoba.

"U ovoj fazi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća došlo se do početnih saznanja koja se ogledaju u sledećem:

1. Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT-48;

2. Postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije;

Tužilaštvo je došlo do saznanja na osnovu nalaza i mišljenja Komisije za ispitivanje uzroka udesa vojnog vazduhoplova i ostalih pribavljenih isprava i dokumenata u vezi sa udesom.

Tužilaštvo saopštava da će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja lica u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa konkretnim događajem.

"Ujedno Vas obaveštavamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu saglasno sa Ministarstvom odbrane da podatke sadržane u sačinjenim izveštajima učine dostupnim javnosti", saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša DrajićIvan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

(RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...