Predstavljena himna sandžačkih Bošnjaka
Foto: KURIR

Predstavljena himna sandžačkih Bošnjaka

Društvo -
Promociji su, pored velikog broja građana, prisustvovali reis-ul- ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin

NOVI PAZAR - Povodom usvajanja himne sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj", Bošnjačko nacionalno veće (BNV) je večeras održalo promociju i prvo javno izvođenje horske verzije himne. Promociji himne su, pored velikog broja građana, prisustvovali reis-ul- ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin.

"Svečanim izvođenjem himne sandžačkih Bošnjaka i donošenjem odluke o proglašenju himne zapravo zaokružujemo jedan proces samoindetifikacije Bošnjaka. Na taj način želimo da promovišemo ono što jeste bilo naše znanje, kapacitet i kompetencija", rekao je predsednik BNV-a Esad Džudžević obraćajući se prisutnima. On je najavio i da će BNV na predstojećim izborima dati podršku Stranci demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

"Obaveze i pravo ovog veća je da u predizbornoj kampanji sve svoje kapaciteti i resurse stavi u sluzbu pobede izborne liste SDA Sanddzaka", rekao je Džudžević. Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Statuta BNV, a na predlog stručne komisije, BNV je na sednici Izvršnog odbora 6. aprila ove godine donelo odluku o proglašenju himne sandžačkih Bošnjaka.

http://www.youtube.com/watch?v=39N7XUDUjPs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track