MRAČNA STRANA CARA DUŠANA: Zvali ga Silni, a on bio papučar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 10

dzoni

11-06-2015 09:39h
Samo kod nas se smatra da muskarac koji voli svoju zenu I postuje je je papucar...

Ripce

11-06-2015 12:19h
Zasto ne bismo snimili seriju o njemu kao sto su Turci snimili o Sulejmanu? Sigurno ima dosta materijala za nekih 200 epizoda, a verujem da bi ta serija bila gledanija od Sulejmana. Ima sve elemente za uspeh - carstvo na vrhuncu moci koje vodi neustrasivi Dusan, za druge zver ali popustljiv prema Jeleni. Ona naizgled umiljata i smerna a u sustini manipulator, sklona intrigama. Istorijske cinjenice + dvorska spletkarenja = zagarantovan uspeh. Pa da malo gledamo domace, da se ostavimo Turaka.

Маја М.

12-06-2015 14:15h
@Ripce
Идеја је добра ако не би, како код нас већ бива, били ангажовани неки наши режисери и глумци са звучним именима да од Душана, као од свега што је српско, направе спрдачину.

gradjanin

11-06-2015 12:49h
biti ,,papucar'' nije eticki problematicno i vrlo je pohvalno biti dobar muz u to vreme kada su zene bile u vrlo potlacenom polozaju... ali stupati u brak s maloletnicima, ubijati bliske srodnike, biti pohlepan na moc, novac i vlast i slicno jeste vrlo problematicno i trebalo bi malo da racionalizujemo istoriju loze Nemanjica, bez mitologizacije i crkvenih smaranja, treba znati i napraviti selekciju ko je stvarno medju nasim vladarima bio dobar covek a ko ne i da se malo objektivizuje prica oko ,,svete srpske loze''.... na stranu to sto su, kad im se porodicno stablo izanalizira, procentualno sve manje bili Srbi :) za sve gore pomenuto postoje i pisani tragovi i s tim se susrecu i studenti istorije i radi se u insititutima, ali je skolski sistem duboko zatrovan nacionalnim mitovima, umesto da se ljudi sagledavaju kao ljudi

Dusan Savic

11-06-2015 12:53h
Najvece bogastvo dece je da im Otac voli njihovu Majku. Od kada je normalno reci da muskarac da kad voli zenu da je papucar. Zbog takvog bolesnog misljenja pola je samo i muskih i zenskih i svi cekaju nesto iz vedra neba.

ypkepc

11-06-2015 13:03h
Dusan nije jedini Nemanjic koji nije proglasen za sveca, ukupno ih ima 3!

iggyboy

11-06-2015 15:07h
Kada bi sve dokaze i cinjenice sakupili, iznenadili bi se koliko ima neistina u "nasoj" istoriji.

Mali

11-06-2015 15:29h
"Dušan (1308-1355), stupio u brak 1332. godine sa 2 godine mlađom Jelenom (21). Bili u braku 3 decenije, do njegove smrti."
Da rezimiramo, dvadesetčetvorogodišnji car je oženio dve godine mlađu dvadesetjednogodišnjakinju sa kojom je ostao u braku trideset godina. Kada je umro, imao je četrdeset sedam godina. Car.

ANTE BAN

12-06-2015 10:05h
Ne vjerujem da je bio visok! Jer- posmrtni kovčeg nije mu duži od cca 1m i 70!

Veternik

10-09-2022 20:47h
@ANTE BAN
Neka si se ti javio ante da nam kazes.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: