Kobre proslavile svoj dan
Foto: BETA

Kobre proslavile svoj dan

Društvo -
Komandant Kobri potpukovnik Viktor Dobrić rekao da je ta jedinica, sa tradicijom dugom 34 godine sve postavljene zadatke izvršavala profesionalno

BEOGRAD - Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" danas su u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici obeležili svoj dan izvođenjem pokazne vežbe.

Proslavi su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković, ministarka pravde Snežana Malović i ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je naglasio značaj rada tog bataljona koji obezbeđuje i najviše domaće i strane državne zvaničnike.

"Nije nam bila ideja da dođemo i vidimo vašu pokaznu vežbu, već da sa vama razgovaramo i čujemo šta je neophodno da biste obavljali posao u savremenom svetu", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, savremeni sukobi, između onih koji krše zakon i onih koji ga sprovode, takvi su "da je svakog dana neophodno napredovati, ne samo fizički nego i tehničko-tehnološki". Šutanovac je dodao i da ta vrsta posla iziskuje investicije "imajući u vidu da taj bataljon obezbeđuje najviše državno rukovodstvo i samim tim ima najveći stepen odgovornosti".

Komandant "Kobri" potpukovnik Viktor Dobrić je rekao da je ta jedinica, sa tradicijom dugom 34 godine sve postavljene zadatke izvršavala profesionalno i odgovorno, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

"Kobre" su elitna jedinica vojske direktno potčinjena Upravi vojne policije Generalštaba koja izvršava najodgovornije zadatke iz domena bezbednosne zaštite najvažnijih državnih i vojnih rukovodilaca.Pripadnici te jedinice takođe obezbeđuje strane državne i vojne delegacije, obavlja poslove protivdiverzione zaštite određenih osoba kao i ostale vojnopolicijske zadatke.

Kao Dan "Kobri" obeležava se 14. april u znak sećanja na dan kada je 1978. formirano Odeljenje za protivteroristička dejstva 282. bataljona vojne policije - prva protivteroristička jedinica tadašnje vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track