GLUPA ŠALA: Dečak (15) slagao da je upucan da bi zadivio devojku!
Foto: Shutterstock

Bizarna igra maloletnika izazvala haos

GLUPA ŠALA: Dečak (15) slagao da je upucan da bi zadivio devojku!

Društvo -
Tokom humanitarnog turnira M. Ž. (15) s Vračara, foto-montažu na kojoj se vidi kako leži ranjen poslao vršnjakinji i na noge digao policiju i ministra zdravlja

BEOGRAD - Nekad su momci pokušavali da devojke zadive poezijom i herojskim delima, a danas to čine čak i lažiranjem oružanog napada i navodnim pokušajem ubistva!Tako je M. Ž. (15), učenik osmog razreda škole „Jovan Miodragović“ s Vračara, devojci poslao foto-montažu na kojoj izgleda kao da je upucan! Ova neslana šala je napravila pravu pometnju i čitavu policiju podigla na noge.Privlačenje pažnje- Da bi zadivio devojku, M. Ž. je slagao da je neko pokušao da ga ubije. On je zapravo na fotografiju upucane osobe montirao svoju glavu i onda je poslao devojci, koja je ostala u šoku. Ona je odmah obavestila njegovu majku i tada je nastao haos. Pored policije, alarmiran je i Urgentni centar, a čak se uključio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Na kraju se ispostavilo da je mladić samo želeo da privuče pažnju - priča izvor Kurira upoznat sa ovim događajem i dodaje:- Ovo se dešavalo tokom humanitarnog turnira koji su učenici vračarske škole organizovali da bi prikupili novac za lečenje Krune Mitrović, pa je panika bila još veća jer se fotografija brzo proširila.Ivan Ristić, šef kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića, kaže da se ovakve stvari doživljavaju ozbiljno.

Lažirao smrt... Igralište na kom je održan turnir i odakle se proširila panika
Lažirao smrt... Igralište na kom je održan turnir i odakle se proširila panika

Ne sme da se ponovi- Angažovali smo policijske službenike u jednom trenu, potrošili i novac građana i vreme na jednu dečju šalu. Moramo raditi s decom i kroz razgovor tražiti uzroke ovakvog ponašanja. Šala koju nam je priredio osnovac više ne sme da se ponovi - navodi Ristić.Dragan Pantić, komandir vračarske policije, kaže da je bio u blizini škole kad je obavešten o navodnom događaju.- To se nije dogodilo, rekao sam decidirano kad me je pozvao šef kabineta ministra policije Stefanovića. Ipak, policija se podigla na noge. Naš zadatak je da brinemo o svakom detetu - kaže on.

Psiholog Vesna TomićTOM MLADIĆU NEŠTO FALI!Psiholog Vesna Tomić kaže da je očigledno reč o određenoj vrsti patologije:- Verovatno je preko društvenih mreža to video i pomislio da je zanimljivo i da bi i sam mogao da tako nešto uradi. Sigurno mu nešto fali, ali tek kad bi se uradila dijagnostika, znalo bi se da li je potreban ozbiljniji tretman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track