MINISTARKA POSETILA BATROVCE: Mihajlovićeva u inspekciji sa Drobnjakom i Tomićem!
Foto: Ministarstvo Saobraćaja

Provera stanja na graničnom prelazu

MINISTARKA POSETILA BATROVCE: Mihajlovićeva u inspekciji sa Drobnjakom i Tomićem!

Društvo -
Miajlovićeva se na ovaj potez odlučila kako bi proverila stanje na graničnom prelazu. Uverila se, kako kaže za Kurir, da je potrebno odmah neke stvari popraviti, poput refčetora, boljih oznaka puteva
1 / 4 Foto: Ministarstvo Saobraćaja

BEOGRAD - Ministarka saobraćaja i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović posetila je sinoć granični prelaz Batrovci, zajedno sa direktorom "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom i direktorom Uprave carina, Milošem Tomićem.

Mihajlovićeva se na ovaj potez odlučila kako bi proverila stanje na graničnom prelazu. Uverila se, kako kaže za Kurir, da je potrebno odmah neke stvari popraviti.

"Još prošle godine pokrenula sam završetak druge faze i proširenje, što će trajati bar još godinu dana. Ipak, već odmah mogu da se urade neke sitne stvari, postaviti osvetljenje, bolje oznake puteva, reflektore... Strašno je govorirti o turizmu i bezbednosti, a da najfrekventniji granični prelaz nema ni svetlo", kaže Mihajlovićeva.

Dodaje i da je mnoge slala da gledaju i daju svoj predlog, i niko ništa nije radio i svi su govorili "ma nije strašno".

"Zato sam otišla u inspekciju, zajedno sa direktorom "Puteva Srbije" i direktorom Uprave carina, i videli smo, na primer, da glavni reflektor ne radi. I, kako kaže moj sin, kad se ulazi u Srbiju, kao da ulazite u horor igricu", kaže ministarka saobraćaja.

Mihajlovićeva ističe i da je to najfrekventniji granični prelaz, i da stanje na njemu mora da bude besprekorno.

"Možda ne može da ima 24 kućice, kao što imaju Hrvati, ali može da bude osvetljen i bezbedan, i biće", zaključuje ona.

Prema zvaničnim podacima, mesečno 500.000 putnika pređe granični prelaz Batrovce van sezone, a u julu i avgustu dvostruko više.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track