Dačić: Od 400 Srba u Tunisu, 50 zainteresovano da se vrati
Foto: Dragana Udovičić

Organizovanje aviona

Dačić: Od 400 Srba u Tunisu, 50 zainteresovano da se vrati

Društvo -
Vlada Srbije, kako je dodao, spremna je da obezbedi avion kojim bi se ti turisti vratili, ali se o tome još vode razgovori

RUMA - Prvi potpredsednik vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Nikincima da je Srbija spremna da vrati svoje državljane koji to žele iz Tunisa, dodajući da ima oko 50 do 60 zainteresovanih.

Vlada Srbije, kako je dodao, spremna je da obezbedi avion kojim bi se ti turisti vratili, ali se o tome još vode razgovori. Prema njegovim rečima, od oko 400 naših državljana koji se trenutno nalaze u Tunisu, 50 do 60 je izrazilo želju da se vrati u Srbiju posle jučerašnjih terorističkih akata.

On je osudio terorističke akte u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu, i kazao da je naložio ambasadoru Srbije u Tunisu da stupi u kontakt sa svim našim državljanima koji se tamo nalaze i ustanovi ko želi da se vrati.

Jedan o tri najsmrtonosnija napad izveden je u Tunisu u popularnom odmaralištu Sus, gde su dvojica naoružanih napadača iz automatskog oružja ubili 37 osoba uglavnom stranih turista Britanaca i Nemaca.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track