ČEKIĆEM PO RADIJATORIMA: Nišlije se masovno isključuju sa daljinskog grejanja, u igrici!
Foto: Printscreen

Građanski bunt

ČEKIĆEM PO RADIJATORIMA: Nišlije se masovno isključuju sa daljinskog grejanja, u igrici!

Društvo -
Igru Građanski bunt koju je Dragan Ilić postavio na istoimenoj internet stranici postala je u Nišu pravi hit za samo jedan dan

Nezadovoljstvo Nišlija zbog visokih cena daljinskog grejanja ne jenjava, a podršku građanima koji se bore protiv postupanja „Gradske toplane“ dao je programer Dragan Ilić koji je napravio kompjutersku igru „Građanski bunt“ u kojoj igrač čekićem skida radijatore u stanu.

Igru Građanski bunt koju je Dragan Ilić postavio na istoimenoj internet stranici postala je u Nišu pravi hit za samo jedan dan.

Autor kaže da je igra je vrlo jednostavna i da poručuje građanima da ne odustanu od svojih zahteva za otkazivanje grejanja, upućenih „Gradskoj toplani“ zbog poskupljenja.

„Verujem da građani mogu da uzmu stvari u svoje ruke i izbore se za svoja prava“, rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, odmah pošto je juče postavio igru na internetu, dobio je desetine predloga kako da je razvije i da napravi druge igre, o drugim životnim problemima Nišlija.

Od početka godine oko 600 domaćinstava u Nišu je zatražilo isključenje grejanja zbog previsokih računa, ali gradska vlast i Toplana ne dozvoljavaju isključenje pojedinačnih stanova s toplovodvodne mreže, iako njihovi vlasnici ne mogu da plaćaju račune za grejanje.

Ukoliko i vi želite da virtuelno skidate radijatore, kliknite OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track