ŠOKANTAN VIDEO SA MATEMATIČKOG FAKULTETA: Profesor fizički napada studente?!
Foto: Youtube Pt

Studentska blokada

ŠOKANTAN VIDEO SA MATEMATIČKOG FAKULTETA: Profesor fizički napada studente?!

Društvo -
Smatram da je ovakvo ponašanje nedopustivo, posebno pošto je u pitanju osoba na poziciji autoriteta na tom fakultetu. Tokom čina nasilja profesor veselo pozira za kamere studenata, napisao nam je Anonimni student Matematičkog fakulteta u mejlu u kojem je i poslao kontroverzan snimak
1 / 7 Foto: Youtube Pt

BEOGRAD - Tokom blokade Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu koja se desila 2012. godine i u kojoj sam i ja učestvovao, načinjen je video-snimak profesora Dragoljuba Kečkića koji fizički nasrće na studente i studentkinje i napada ih, napisao nam je čitalac Kurira u imejlu koji je potpisao kao Anonimni student Matematičkog fakulteta.

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

"Smatram da je ovakvo ponašanje nedopustivo, posebno pošto je u pitanju osoba na poziciji autoriteta na tom fakultetu. Tokom čina nasilja profesor veselo pozira za kamere studenata (koji su snimali sa svojih telefona). Pomenuti profesor je studentima pretio i dovođenjem privatnog obezbeđenja da nas "rastera". Podsećam vas da je tokom blokade Filozofskog fakulteta, koja se odigrala godinu dana ranije privatno obezbeđenje i bilo dovedeno i korišćeno protiv studenata", napisao je Anonimni.

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

- Ja sam student tog fakulteta. Moja motivacija za slanje ovakvog mejla je što želim da skrenem pažnju javnosti na apsolutno neprihvatljivo nasilničko ponašanje profesora, a znamo da je pozicija profesora na Univerzitetu praktično neopoziva i da de fakto ne postoje "zvanični kanali" kojima bi se studenti mogli obratiti za ovako nešto, a da budu sigurni da po njih neće biti reperkusija. Razlog zbog kojeg ovaj snimak tek sada šaljem je što sam ga tek sada pronašao - kaže Anonimni i dodaje: "Molim vas da na neki način skrenete pažnju javnosti na ovaj događaj, iako se odigrao pre tri godine jer profesor Kečkić i dalje neometano radi na Matematičkom fakultetu."

U toku koškanja i otimanja studentata i profesora oko jedne školske klupe, čuje se i kako jedna studentkinja uzvikuje: "Zovite policiju, ugrožen je život studenata".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track