KOLAPS NA SRPSKIM PUTEVIMA: Ovako izgleda kolona vozila posle ulaska u Srbiju
Foto: Čitalac Kurira

Radovi i gužve na graničnim prelazima

KOLAPS NA SRPSKIM PUTEVIMA: Ovako izgleda kolona vozila posle ulaska u Srbiju

Društvo -
Iz AMSS apeluju na vozače da budu posebno oprezni na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije vozila se zadržavaju oko 90 minuta, dok se na ulasku u Srbiju čeka i do dva sata, pokazuju podaci AMSS.

Iz pravca Hrvatske na GP Šid na ulazu u zemlju se čeka oko 60 minuta, iz pravca Mađarske na ulazak u Srbiju na GP Horgoš čeka se oko dva sata, dok se na izlazu iz naše zemlje čeka oko sat vremena, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

Iz AMSS navode da je ponovo otvoren GP Stari Horgoš, tako da ukoliko dođe do većih zadržavanja na Horgošu, turisti mogu preći preko starog koji propušta za sada isključivo putnička vozila i to u periodu od sedam do 19.00 sati. Tamo se sada čeka oko dva sata na ulasku u zemlju.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Na Gradini se čeka oko sat vremena na izlasku iz zemlje, dok na Gostunu nema dužih zadržavanja vozila od pola sata. Trenutno se beleži pojačan intenzitet saobraćaja na frekventnim putnim pravcima u Srbiji, navode u AMSS i podsećaju da se situacija iz časa u čas menja.

Primećen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu naročito iz pravca Niša ka Beogradu.

Iz tog pravca na naplatnoj rampi Bubanj potok vozila čekaju oko 15 minuta, dok u suprotnom pravcu nema većih zadržavanja.

Zbog radova na putu kod Velikog Orašja primećene su nešto veće kolone vozila, ali bez velikih zastoja, a vozačima se savetuje aternativni pravac preko Malog Požarevca, Mladenovca i Smederevske Palanke.

Iz AMSS apeluju na vozače da budu posebno oprezni na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja