KOMUNALNA PISALA PRIJAVU: Beka kaznili zbog đubreta

Rigorozni

KOMUNALNA PISALA PRIJAVU: Beka kaznili zbog đubreta

Društvo -
Biznismen mora da plati 5.000 dinara, a „Luka Beograd“ 50.000 jer nisu čistili kontejnere u koje brodovi istovaruju smeće

BEOGRAD - Vlasnik „Luke Beograd“ Milan Beko kažnjen je za rasipanje smeća, saznaje Kurir.Naime, biznismenu na kog je pucano u novembru prošle godine komunalna policija je napisala kaznu 22. jula kao odgovornom licu „Luke Beograd“, a razlog za prijavu je kršenje komunalnog reda i razbacivanje otpada po prostoru luke. Ukoliko kaznu ne plati u predviđenom roku, pokrenuće se sudski postupak.Ruglo i smrad- Beku su napisali kaznu od 5.000 dinara, a „Luki Beograd“ kao pravnom licu 50.000 dinara. Brodovi i kruzeri koji plove Dunavom svakodnevno staju u luku i izbacuju gomilu smeća. Pošto se kontejneri ne prazne redovno, a brodova ima previše, đubre je razbacano svuda. Oko pristaništa je napravljeno ruglo i smrad je nesnosan, a nadležni iz „Luke“ nisu reagovali i zatražili od „Gradske čistoće“ češće odnošenje smeća - priča naš izvor.On dodaje da je brodovima veoma zgodno da smeće izbacuju u Srbiji, odnosno baš u Beogradu, jer se u drugim zemljama to plaća.- Samo kod nas mogu džabe da istovare tonu đubreta! U Mađarskoj, odakle najčešće dolaze, to se debelo plaća, pa oni čekaju da stignu do Srbije i lepo isprazne smeće. Mesecima se taj krš vukao oko obale, sve dok komunalci nisu otišli i napisali prijavu - kaže naš sagovornik.Nema ustupakaNačelnik Komunalne policije Beograd Nikola Ristić potvrdio je da su komunalni policajci napisali kaznu za Bekovo preduzeće.- Policajci koji patroliraju u toj zoni grada uočili su kršenje komunalnog reda, zbog čega su napisali dva prekršajna naloga. Jedan se vodi na pravno lice, a drugi na odgovorno, u ovom slučaju na Milana Beka. U radu komunalne policije nema zaštićenih, a policajci se prema svim građanima ponašaju jednako, bez obzira na to da li je reč o bogatim građanima ili o stanovnicima nižeg imovinskog statusa - kaže Ristić.Na pitanje da li je bilo pokušaja urgencija u slučaju Beka, kratko odgovara:- Ne, niko nije zvao u vezi sa njegovom prijavom.

Može popustKAZNA UPOLA NIŽAPrema zakonu, ukoliko su Beko i „Luka Beograd“ platili kaznu u roku od osam dana, odnosno do 1. avgusta, predviđen novčani iznos im se umanjuje za polovinu. Međutim, do zaključenja broja nismo dobili odgovore od „Luke“ da li su izmirili dug.- U slučaju da nisu platili u zakonskom roku, predmet odlazi na sud radi daljeg rešavanja postupka - kaže Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track