GRADONAČELNIK KANJIŽE: Republika ne pomaže, migranti nam uništavaju grad
Foto: Sasa Urosev

Neće više da trpe

GRADONAČELNIK KANJIŽE: Republika ne pomaže, migranti nam uništavaju grad

Društvo -
Predsednik Opštine Kanjiža izjavio je da je taj grad prepušten sam sebi a da migranti skrnave groblja, grobove, kapele i uništavaju javne površine, parkove, njive i voćnjake

NOVI SAD - Predsednik Opštine Kanjiža Mihalj Bimbo izjavio je danas da je ta lokalna samouprava prepuštena sami sebi da se bori sa problemom priliva velikog broja migranata koji, kako je rekao, “ne poseduju najosnovnije elemente opšte kulture” i skrnave groblja, grobove, kapele, uništavaju javne površine, parkove, njive i voćnjake.

“Neka svi pogledaju šta su u poslednjih mesec dana uradili ovi stranci koji ne poseduju najosnovnije elemente opšte inteligencije i kulture. Međutim, novac izgleda da imaju, i izgleda da je to suština. Do sada smo bili tolerantni prema nastaloj situaciji, ali kao i građani, i mi gubimo strpljenje”, rekao je Bimbo na konferenciji za novinare.

Dodao je da je rešavanje tog problema u nadležnosti republičkih vlasti, koje je optužio da su davali obećanja koja nisu ispunili.

“Sada je jasno da Srbija ne može da zaštiti građane i poreske obveznike severne Bačke i izgleda da sudbina Mađara i drugih nacionalnosti ne interesuje nadležne. Narodni poslanik Pastor Balint je proglašen rasistom, jer se zalagao za zaštitu interesa građana koji žive ovde”, kazao je Bimbo.

Naveo je da iz Preševa, Beograda i Subotice redovno stiže više autobusa, punih izbeglica koji dolaze u Kanjižu, i koji su “oskrnavili tamošnja groblja, grobove, kapele, koji uništavaju javne površine, parkove, njive i voćnjake”.

“U pravu je svaki stanovnik Kanjiže, Martonoša i Horgoša koji sa strahom izlazi na ulicu, u pravu je kada je zabrinut zbog budućnosti svoje dece, ali i zbog početka školske godine koju čeka u strahu, i zbog uništenih javnih površina, ulica. Tamo gde je bila tišina, mir i čistoća, sada su gomile otpada koje ovi stranci ostavljaju za sobom. Ovo ; ne možemo da trpimo dalje, tako da moramo da se ujedinimo”, poručio je Bimbo.

On je pozvao građane da budu spremni za slučaj kada će ih on zamoliti da izraze svoje nezadovoljstvo, ali nije precizirao na kakav način treba da bude izraženo nezadovoljstvo. “Bojim se da moramo uzeti u svoje ruke rešavanje ove nesrećne situacije. Na kraju krajeva, treba da učinimo podnošljivim za život naše okruženje, naša sela. Recimo otvoreno da nam je dosta neispunjenih obećanja”, kazao je Mihalj Bimbo, predsednik opštine Kanjiža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track