ORGANIZATORI PARADE PONOSA UZBUĐENI: Samo nam Velja Ilić fali na Prajdu

Četvrta po redu

ORGANIZATORI PARADE PONOSA UZBUĐENI: Samo nam Velja Ilić fali na Prajdu

Društvo -
Saradnja s policijom je drugarska! Šetnju nije podržala Nova Srbija, kaže Goran Miletić

BEOGRAD - Ako se neko i plašio da dođe na Prajd prošle godine, danas za to nema nikakvog razloga!Ovako Goran Miletić, jedan od organizatora Parade ponosa, za Kurir komentariše atmosferu pred današnju šetnju, inače četvrtu po redu koja će se održati u Srbiji."Osim pojedinih komentara mržnje na internetu, prvi put nismo primili nijednu pretnju pred Paradu, a podržale su nas i skoro sve političke partije, sem Veljine i Palmine!", kaže Miletić.

Nije raspoložen za šetnju nedeljom... Velja Ilić
Nije raspoložen za šetnju nedeljom... Velja Ilić

S Miletićem smo juče pričali tokom poslednjih priprema za izlazak na beogradske ulice, a prethodno je on razgovarao s policajcima."Saradnja s policijom je sjajna, takoreći drugarska! Oni su i dalje veoma oprezni jer pamte krvave sukobe kakvi su se nekad dešavali i odmah procesuiraju sve slučajeve koji mogu da predstavljaju pretnju po učesnike Prajda. Ali činjenica je da nikakvih ozbiljnijih pretnji nema i da s ponosom možemo reći da će ovo biti jedna divna šetnja u ljubavi i miru", naglašava Miletić.Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je obaveza i dužnost države da obezbedi održavanje Parade ponosa bez nasilja i da veruje da će sve proteći mirno:"Nisam neko ko će takvim skupovima da prisustvuje, to je moje građansko pravo da izaberem hoću li ili neću, ali je naša obaveza da obezbedimo da uvek sve prođe bez nasilja, to je dužnost države."Očekuje se da će u današnjoj šetnji učestvovati najmanje 1.500 ljudi i da će je obezbeđivati oko 3.000 policajaca. Svoje učešće već su najavili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministri Kori Udovički, Ivan Tasovac i Jadranka Joksimović. Okupljanje počinje u 10 sati, dok šetnja kreće u 12.20 ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.(M. L.)

Nema pretnji... Goran Miletić
Nema pretnji... Goran Miletić

Ostavite automobileZATVARAJU SE ULICE U CENTRUSledeće ulice biće zatvorene za saobraćaj od ujutro do 15 sati: Nemanjina (od Trga Slavija do Balkanske), Kneza Miloša (od Bulevara kralja Aleksandra do Višegradske), Kralja Milana (od Trga Slavija do Trga Nikole Pašića). Vozila GSP saobraćaće izmenjim trasama, a tramvajske linije 2 i 14 ukidaju se danas, baš kao i trolejbuska linija 28.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track