STEFANOVIĆ: Tokom Parade ponosa privedeno 54 osobe, među njima i Uroš Mišić
Foto: Dragana Udovičić

Bezbednost na visokom nivou

STEFANOVIĆ: Tokom Parade ponosa privedeno 54 osobe, među njima i Uroš Mišić

Društvo -
Stefanović je rekao da u policiji nisu želeli nikakva iznenađenja i da su privođeni svi za koje se sumnjalo da bi mogli da na bilo koji način ugroze ili bezbednost parade ili načine neki drugi prekršaj

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da su uhapšene 54 osobe za koje je postojala sumnja da bi mogle da ugroze bezbednost učesnika Parade ponosa, a među njima je i navijač Crvene zvezde Uroš Mišić.

Stefanović je za RTS rekao da nisu želeli nikakva iznenađenja i da su privođeni svi za koje se sumnjalo da bi mogli da na bilo koji način ugroze ili bezbednost parade ili načine neki drugi prekršaj.

Ministar nije znao da kaže tačan broj onih koji su pušteni, ali je naveo da će protiv nekoliko osoba sigurno biti podnete prijave.

Prema njegovim rečima, država je dobro uradila svoj posao i jučerašnja Parada ponosa je protekla bez incidenta.

"Država je zaista uradila dobro svoj posao, mi smo bez obzira što postoje različiti stavovi i razmišljenja o održavanju parade pokazali da i oni koji imaju različito razmišljanje imaju pravo kao i svi drugi. Posao države je da obezbedi javni red i mir, da nasilje ne bude pristuno na našim ulicama i da građani znaju da su u svojoj državi mirni i bezbedni", rekao je Stefanović.

Uroš Mišić je osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2008. godine, a Zakonom o amnestiji pušten je na slobodu 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track