(FOTO) ZAJEDNO ČUVAJU NEBO: Srpski i ruski piloti u borbi protiv neprijatelja
Foto: MSP, Srbija, Rusija, Vojska, Vojna Vežba, Rusi, Srbi

Teorijska i praktična priprema mešovitih posada

(FOTO) ZAJEDNO ČUVAJU NEBO: Srpski i ruski piloti u borbi protiv neprijatelja

Društvo -
Tema vežbe je odbijanje vazdušnog napada neprijatelja i zaštita snaga i objekata. Šesnaestočlanu ekipu oficira Vojske Srbije u Rusiji predvodi pukovnik Saša Mijailović, načelnik Odeljenja za obuku Komande RV i PVO
1 / 5 Foto: MSP, Srbija, Rusija, Vojska, Vojna Vežba, Rusi, Srbi

BEOGRAD - Srpski piloti učestvuju u zajedničkoj vežbi sa kolegama Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske federacije - "BARS 2015" na aerodoromu "Privolžski" i poligonu "Ašuluk", nadomak Astrahana, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vežba je počela 2. oktobra i traje do 8. oktobra, a u njoj učestvuje sedam pilota aviona "Mig 29" i četvorica pilota helikoptera "Mi-8" iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Reč je o prvoj vežbi srpskih i ruskih pilota u kojoj učestvuju mešovite posade. Tema vežbe je odbijanje vazdušnog napada neprijatelja i zaštita snaga i objekata. Šesnaestočlanu ekipu oficira Vojske Srbije u Rusiji predvodi pukovnik Saša Mijailović, načelnik Odeljenja za obuku Komande RV i PVO.

Dvodnevna teorijska i praktična priprema mešovitih rusko-srpskih posada prethodi letačkim aktivnostima, koje se održavaju danas i sutra iznad poligona "Ašuluk".

Piloti lovaca "Mig 29" realizovaće složene elemente letačke obuke od kojih će najznačajnija biti simulacija vazdušnih borbi u lovačkim parovima, raketiranje vazdušnih ciljeva, te gađanje zemaljskih ciljeva avionskim topom 30mm i raketama vazduh-vazduh "C-8".

Piloti helikoptera "Mi-8" realizovaće takođe neke od najsloženijih elemenata letenja uz simulaciju akcije traganja i spasavanja, a obaviće i gađanja zemaljskih ciljeva nevođenim raketnim zrnima 57 milimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track